448 x bekeken

Verburg: geruimd bedrijf Zeeland niet herbevolkt

De plaatsing van zo'n duizend drachtige geiten op een wegens Q-koorts geruimd bedrijf in het Brabantse Zeeland is een noodgreep.

Van herbevolking is geen sprake, zei landbouwminister Gerda Verburg vandaag in een debat in de Tweede Kamer.

De dieren zijn afkomstig van een opfokbedrijf in Siebengewald, dat geen faciliteiten heeft voor het aflammeren. Verburg heeft daarom toestemming verleend de geiten te plaatsen op een onlangs geruimde houderij, ook al geldt er nog steeds een algeheel vervoersverbod. Volgens de minister was dat nodig uit het oogpunt van dierenwelzijn.

SP’er Henk van Gerven vindt dat de minister daarmee niet alleen afspraken met de Kamer schendt, maar tevens een groot risico neemt.
Volgens Verburg ziet hij dat verkeerd. In het debat gaf Verburg tevens aan dat de aangekondigde scenario’s voor de afbouw van de beperkende maatregelen nog op zich laten wachten. Zij wilde niet zeggen wanneer de scenario’s komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.