Redactieblog

300 x bekeken 1 reactie

VVN voor trekkerrijbewijs en verhoging snelheid trekkers

Veilig Verkeer Nederland is voor de invoering van een trekkerrijbewijs (T-rijbewijs) komt voor bestuurders vanaf 16 jaar.

Ook is de organisatie voor een verhoging van de maximum snelheid van tractoren met een herkenningsplaat van 25 naar 40 km per uur.

De herkenningsplaat voor tractoren waarvan vaststaat dat zij 40 km per uur kunnen rijden, is te verkrijgen bij de RDW. De verhoging van de toegestane snelheid is van belang om opstoppingen op de doorgaande wegen te voorkomen en gevaarlijk inhaalgedrag van automobilisten tegen te gaan. Als wegbeheerders deze snelle trekkers op de rondwegen toelaten, hoeft het doorgaande landbouwverkeer zich niet meer door de bebouwde kom te wurmen. Dat is vooral in het belang van de veiligheid van fietsers.

Het advies komt voort uit overleg van de initiatiefgroep landbouwvoertuigen, waar onder andere Cumela, LTO Nederland, verkeersorganisaties en Transport en Logistiek Nederland zitting in hebben. Minister Camiel Eurlings en de Tweede Kamer zijn deze week geïnformeerd over de voorgestelde maatregelen.

Naast de voorgestelde maatregelen neemt VVN het initiatief om samen met Cumela, TLN en LTO Nederland nieuwe voorlichtingsmaterialen voor bestuurders en medeweggebruikers te ontwikkelen. Zowel landbouwverkeer als andere weggebruikers dienen zich bewust te worden van de gevaren op de weg en te weten wat zij zelf kunnen doen om ongevallen te voorkomen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    patatje

    Leven wij niet in een ééngemaakt Europa?? In Belgie hebben wij al jaren een G-rijbewijs en 40km/u. Maar ja , de ambtenarij moet ook bezig blijven hé.

Of registreer je om te kunnen reageren.