Redactieblog

403 x bekeken 3 reacties

Graafmelding via gecombineerde opgave

Agrarisch ondernemers kunnen de verplichte graafmelding voor mechanische grondbewerking tot een diepte van 50 centimeter dit jaar doen via de Gecombineerde Opgave.

Dat meldt Dienst Regelingen. DR geeft de melding eenmalig door aan het Kadaster. De melding is verplicht in het kader van de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (Wion). Na de melding bij DR krijgt de ondernemer digitale kaarten met daarop de ondergrondse kabels en leidingen. Vanaf 1 januari 2011 moeten ondernemers bij mechanische graafwerkzaamheden in het bezig zijn van deze kaarten. De kaarten kosten 24 euro per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ab

  Welke leidingen liggen minder dan 50 cm diep? Ik kan me daar niets bij voorstellen. Drainage ligt al op 1 meter tot 1.50 meter onder het maaiveld. Waarom niet alle nutsleidingen gelegd op 2 meter onder het maaiveld?

 • no-profile-image

  boerke

  Zo gaat dat in dit democratisch land. Eerst leg je leidingen onder andermans bezit waar je daarna niks meer voor betaald en vervolgens jaag je die grondeigenaren op wat extra kosten omdat ze blij mogen zijn met wat leidingen dvoor de gemeenscha door hun land. Wanneer stapt LTO eens naar de rechter voor een proefproces . Want deze compromisregeling legt de verantwoordelijkheden neer bij diegenen die daar nooit om gevraagd hebben, in tegendeel zelfs, zij verlenen een gratis dienst en krijgen vervolgens de rekening daarvoor. Te triest voor woorden voor een normaal denkend mens, maar in belangenbehartiging en politiek ligt dat kennelijk anders!

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Waarom begin je dan toch weer over die LTO? Is het na al die jaren dan nog niet duidelijk dat die helemaal NIETS doet voor de boeren?

Of registreer je om te kunnen reageren.