Redactieblog

266 x bekeken 2 reacties

GD: vaccinatiecampagne Q-koorts verloopt goed

De vaccinatiecampagne van melkgeiten en melkschapen verloopt goed.

Dat zegt de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD). "We hebben vorige week vaccin uitgeleverd voor de vaccinatie van negentig bedrijven. Deze week wordt opnieuw vaccin uitgeleverd voor de vaccinatie van negentig bedrijven", zegt een woordvoerder van de GD. Er is op dit moment voldoende vaccin beschikbaar om de geitenbedrijven waar gevaccineerd kan worden te doen. Melkgeiten en melkschapen kunnen het beste worden gevaccineerd na de lammerperiode.

De bereidheid onder geitenhouders om hun veestapel te vaccineren is volgens de GD over het algemeen goed. "Maar het is nog vroeg in de campagne", aldus de GD. Bij een aantal geitenhouders is er angst dat de vaccinatie leidt tot een verhoogde uitscheiding van de bacterie Coxiella burnetii, wat ertoe zou kunnen leiden dat een bedrijf besmet wordt verklaard. Wetenschappers kunnen dit niet bewijzen, maar ook niet uitsluiten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  Neem ff de moeite om teletekst op omroep Brabant te lezen: DE AANPAK VAN Q KOORTS LIGT ONDER VUUR!!!
  Uit onderzoek van het Jeroen Bosch zkh blijkt dat ook gevaccineerde geiten de melk positief op q koorts laten scoren!!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Mariska Vermaas heeft een schitterende contradictio in terminis boven haar artikel gezet. Nu lijkt het alsof de GD een gouden handel drijft in Q-koorts vaccin! Terwijl er alleen maar kondt gedaan wordt van het feit dat de vaccinatiecampagne goed verloopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.