175 x bekeken 2 reacties

EU akkoord met Argentinië over biotechnologie

De Europese Unie heeft na een zevenjarig conflict een akkoord gesloten met Argentinië over genetisch gemodificeerde organismen (GMO's).

Dat heeft Brussel vandaag bekendgemaakt.

De Europese Unie en Argentinië hebben afgesproken twee maal per jaar overleg met elkaar te voeren over onder meer wetgeving en de effecten daarvan op de handel.

Hoewel dit een weinig opzienbarende overeenkomst lijkt, beschouwt Brussel het gezien de duur van de impasse toch als een grote stap voorwaarts.

Argentinië diende in 2003 een klacht in bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) wegens de strenge wetgeving in de Europese Unie ten aanzien van transgene gewassen.

Die klacht trekt Buenos Aires nu in. In ruil daarvoor beginnen beide machtsblokken een dialoog over de kwestie. Daarbij wordt beleid aan beide zijden van de oceaan geëvalueerd en zoveel mogelijk informatie over biotechnologie uitgewisseld, meldt de Europese Commissie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan Laurense

  Moest zo snel mogelijk beginnen , omdat
  er nu al veel armoede is en wanneer men niet snel van deze mogelijkheden gebruik maakt ,er nog meer problemen gaan komen met te kort aan voedsel, en armoede
  Er kan zelfs een 3 de wereld oorolg door uitbreken.
  P.s. Alles moet wel onder goede controle staan, maar men moet wel van deze mogelijkheden gebruik gaan maken.
  Vriendelijke groet, Jan Laurense

 • no-profile-image

  Anna

  Onzin, het is allang aangetoond, dat gentech geen grotere opbrengst heeft. En als je bezorgd bent om die arme mensen in Z-Amerika moet je eens kijken naar de gezondheidsproblemen van de bevolking rondom die velden. En dan heb ik niet eens over de kleine boeren wiens grond wordt afgenomen door de grote bedrijven daar.

Of registreer je om te kunnen reageren.