Redactieblog

247 x bekeken 3 reacties

CBL: extra etiket-informatie loopt uit de hand

De extra verplichte informatie die het het Europese Parlement op de etiketten van levensmiddelen wil zien, loopt volledig uit de hand.

Dat zegt brancheorganisatie voor supermarkten CBL.

CBL constateert dat Brussel steeds meer in detail gaat voorschrijven welke informatie voor de consument op de verpakking vermeld moet worden. "Wij zijn niet niet tegen transparantie, maar wel tegen de gedetailleerde regels. Niet het parlement, maar de consument bepaalt wat hij op het etiket terug wil zien", aldus CBL.

Brussel heeft besloten dat op de verpakking van vlees zichtbaar moet zijn waar een dier is geboren, opgegroeid en is geslacht. "Ervaringen met soortgelijke informatie voor rundvlees laten zien dat consumenten niks kunnen met deze informatie. Het appelleert hooguit aan nationalistische, nostalgische of chauvinistische gevoelens", aldus CBL, die dit niet als taak ziet voor EU-regelgeving.

Over het voorstel voor de nieuwe etikettering moet nog gestemd worden in het Europese Parlement.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De prijs die de boer ontvangt voor het vlees zou ook op het etiket moeten, dan wordt duidelijk hoe de consument genaait wordt door de tussenhandel en retail.

 • no-profile-image

  lol

  Wat een schattebout, leer er maar meer leven, boeren hebben al jaren te maken met zulke detailregelingen.

 • no-profile-image

  jan tuinder

  Durft de supermarkt wel aan de consument te vragen wat ze op het etiket willen hebben staan !!!!!!!

  Zet het land van herkomst maar op het etiket. Dan hoeft de supermarkt niet meer voor de consument te kiezen. Dan kiest de consument namelijk zelf. CBL ZEGT TOCH ALTIJD DAT DE CONSUMENT KIEST WAT HIJ KOOPT

  Wedden dat ze dit niet durven.

  De consument zo dom mogelijk houden en dan over de hele wereld inkopen voor de laagst mogelijke prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.