Redactieblog

2325 x bekeken 17 reacties

Annie Schreijer-Pierik: eerlijk maar een beetje dom

Annie Schreijer heeft bij haar afscheid van de Tweede kamer de vuile was van het CDA nog even buiten gehangen. Eerlijk, maar dom.

Balkenende is een beste man, maar zijn houdbaarheidsdatum is voorbij. Daar komt het afscheidscadeautje van Annie voor Jan Peter op neer. We hebben het wel gehad met Balkenende.

Dat voelt Annie Schreijer haarfijn aan. Deze spraakwaterval - je moet er maar mee getrouwd zijn - staat midden in de samenleving. En midden tussen de boeren. Daar streed ze voor. Fel, maar met één doel: een betere toekomst voor de boer. Een ondankbare taak in een maatschappij, die weinig waardering toont voor de landbouw. Waar een dier in de stal geknuffeld en gepamperd moet worden, maar in de supermarkt moet worden aangeboden als een kiloknaller. Annie verdient de complimenten van de gehele boerenstand voor haar onvermoeibare inzet in de Tweede Kamer.

Zo zouden we haar willen herinneren. Dat lukt niet. Ze gaat de geschiedenis in als het Kamerlid dat bij haar afscheid nog even natrapte. Terwijl het CDA de geledingen sloot rond Balkenende spetterde zij in de krant en op de buis dat Balkende vervangen moet worden. Annie is nog nooit zo vaak in zo'n korte tijd in alle media aanwezig geweest.

Annie heeft gelijk. Balkenende is voorbij. Daar weet iedereen. Zijn blijven kost het CDA stemmen, ook van boeren.

En toch is het dom van Annie. Ze heeft de discussie over Balkenende opgerakeld. Dat kost het CDA nog meer stemmen. Zo bereikt ze het tegengestelde: het CDA wordt tweede of derde partij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hendrik

  Annie Schreijer maakt de fout te denken dat geluisterd wordt naar een afscheid nemend kamerlid. Ze veroorzaakt daarmee nu een tweespalt in het CDA. Het is duidelijk dat dit veel stemmen kost.
  Dat zo'n verstandig lijkende vrouw zich zo kan vergissen. Een raar afscheid van de politiek.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Iemand moet het zeggen, dapper van Annie

 • no-profile-image

  Burke

  Annie, nooit je eigen nest bevuilen. Je bent de laatste jaren goed betaald geworden of was je dat alweer vergeten?

 • no-profile-image

  fryske boer

  Annie mag van mij nieuwe lijsttrekker worden.

 • no-profile-image

  henkwesterink

  annie heeft gelijk .je moet je mond open doen als het nodig is . en dit keer was het nodig.maar bij het cda moet alles in het geniep . in de vloks mond koks

 • no-profile-image

  Jan

  Annie toont zich echt een dom blondje. Als je wilt winnen moet je er samen achter staan. Verdeeldheid zaaien kost in de politiek altijd zetels. Als het CDA sterk verliest met Balkenende aan het roer, dan is het haar schuld.
  Maar het zal haar een zorg zijn. Ze beurt nog zes jaar een hoog wachtgeld. Vele malen hoger dan wij als boeren aan inkomen hebben. Daarom neem ik het haar kwalijk dat ze het CDA verder het moeras induwt. Dat kost ons geld.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wie bevuild eigenlijk het eigen nest vergaderboer? Hoe dom kun je als landbouw(er) zijn om je eigen pleitbezorger te bekritiseren, los van de vraag of deze uitspraak van Annie nu handig was of niet. Als je iets wil bereiken, dan sta je als één man achter je landbouwafgevaardigde in de Tweede Kamer, zeker als deze me hart en ziel knokt voor je belangen.

 • no-profile-image

  Jan S

  Het CDA heeft de boeren al lang genoeg belazerd. Veerman heeft de Natura 2000 bedacht, Verburg bedonderd de geitenhouders en als klap op de vuurpijl stemde het CDA tegen een motie die het gezinsbedrijf stimuleerde in de tweede kamer. Plaatselijk zullen de CDA-ers best nog wel goeds doen, maar de meeste landelijke CDA-ers zijn ratten.

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  liever eerlijk en een beetje dom dan niet eerlijk

 • no-profile-image

  Gert

  Een laffe streek van Annie Schreijer. Het evolg zal inderdaad zijn dat het CDA veel minder stemmen krijgt. En dat is nu juist de partij waar we op het platteland nog een beetje mee vooruit kunnen. Niet een beeje dom dus, maar erg dom. En erg onaardig ten opzichte van haar collega's in de Kamer

 • no-profile-image

  Han

  Annie Schreijer streed voor de boeren, de landbouw schrijft vergaderboer, LEUK.
  Ik denk echter dat zij en haar landbouw collega's meer voor de algemene economie gevochten hebben dan al die SUPER ECONOMEN die in en rond Den Haag flaneren en hun specialistische kennes voor veel geld verkopen aan onze regeerders. De resultaten van al deze haagse >kennis< heeft de landbouw en de economie gebracht waar we nu staan, aan de afgrond. Zo Balkenende reeds memoreerde >De landbouw staat aan de basis van het herstel< Hij vergat alleen te zeggen dat dit alleen kan als de politiek de boeren de middelen geeft om de economie aan te zwengelen. DUS LOON naar WERKEN, dan zijn mega stallen en de daarbij behorende tweedeling in de maatschappij niet nodig.

 • no-profile-image

  Boerin

  Annie heeft gezegd, wat iedereen allang weet: Balkende is over datum.
  CDA was altijd een betrouwbare partij, maar door Verburg is het vertrouwen er niet meer. Nu lees ik dat alle partijen de gelederen gesloten moeten houden en er dus geen openheid komt. Dan worden ze zeker de tweede of derde partij, voor de boeren is deze partij nu wel afgedaan.
  Jammer dat er geen goed alternatief is.

 • no-profile-image

  john

  Eindelijk een politica die zegt wat velen denken. Blijkbaar zijn er meer die er zo over denken, Eurlings, van Geel etc. Maar dit wordt niet gewaardeerd door 'Harry Potter'. Wat een eigenwijze zeeuw, die kost wat kost aan de macht wil blijven. Annie bedankt voor je inzet en succes verder!

 • no-profile-image

  Albert

  De vorige schrjvers gaan voorbij aan het feit dat Balkenende al is aangewezen als lijsttrekken. Daar nu commentaar op leveren, zoals Annie, is inderdaaad dom en zal het CDA vele extra zetels kosten. Dat betekent dus een linkse regering. Daar zit ik als boer niet op te wachten. Als het gebeurt kan Annie S. zich daarvoor verantwoordelijk voelen. Nog afgezien van het feit dat je bij je afscheid nooit de blijvers moet afbreken.

 • no-profile-image

  Handrie Tuinder

  Annie heeft misschien wel gelijk, maar Veerman, de vernietiger van klok, noemen lijkt ook niet erg slim.
  Veerman heeft hiermee een dikke onvoldoende gescoord.

 • no-profile-image

  H.Wensink

  Had de leiding van het CDA maar beter naar Annie geluisterd dan was deze ramp nooit geschied.
  Annie is onbetaalbaar en zou eigenlijk terug moeten keren in de tweede Kamer.

 • no-profile-image

  cor

  Zeg Jan, heb jij soms iets tegen ratten? In vind CDA-ers juist zwijnen!

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.