Redactieblog

277 x bekeken 5 reacties

Aantal patiënten met chronische Q-koorts stijgt

Het aantal patiënten met chronische Q-koorts stijgt.

In het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch worden op dit moment veertig patiënten met chronische Q-koorts behandeld.
Vorig jaar ging dit nog om ongeveer vijftien patiënten. Chronische Q-koorts komt voor bij ongeveer 1 tot 3 procent van de patiënten. Chronische Q-koorts begint sluimerend met klachten als benauwdheid, koorts, transpireren, vermoeidheid en vermageren. De meeste mensen met chronische Q-koorts hebben een ontsteking aan de hartkleppen.

Tot en met 17 maart zijn in Nederland dit jaar 247 besmettingen met Q-koorts vastgesteld. Van deze patiënten lag bij 52 mensen de eerste ziektedag in 2010. De ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dierenvriend

  de boerenbedrijven moeten hoe dan ook kapot in Nederland ,Verburg gaat over dierenlijken.

 • no-profile-image

  wie krijgt

  De besmette geiten zijn geruimd, en het q-koorts probleem is er nog.
  Wat gaan we nu ruimen Gerda?
  Ik stel voor de koeien dan weet je zeker dat de pleuris uitbreekt. Je zou alle dieren die q-koorts kunnen veroorzaken ook kunnen verplaatsen naar de Oostvaarderplassen dan lost de natuur zijn eigen probleem op, hier zou de Partij voor de dieren zeker mee eens zijn

 • no-profile-image

  bartje

  Het is bekend dat circa 30% van de honden besmet is met Q-koorts, dus deze maar eerst ruimen. Ondertussen kunnen we nog onderzoeken hoe het met de katten, cavia's, konijnen enz. is gesteld zodat we daar ook aan de gang kunnen!
  Dit beleid is totale waanzin het is nergens op gebaseerd en niet in overeenstemming met andere europese landen! Het feit dat er nu meer zieken zijn komt m.i. vooral door het feit dat de artsen het beter herkennen.
  Tuurlijk moet er iets aan de verspreiding van de Q-koorts gedaan worden, maar dat kan uitstekend met vaccinatie! Dit beleid is niet meer dan een koude sanering van een complete bedrijfstak!

 • no-profile-image

  onzeker geitenboertje

  Dit bewijst inderdaad dat de ruimingen volstrekt zinloos zijn geweest. Uiteraard zal dit nooit worden toegegeven want in Nederland zijn de ambtenaren onfeilbaar (en de boer vogelvrij). En wat is het advies van de "deskundigen" nu?

 • no-profile-image

  prutser

  LTO wat ben je stil? Vakbond geitenhouders waarom horen we nu niks? Veel woorden maar weinig daden. Er is niks nieuws onder de zon.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.