334 x bekeken

LNV: inspecties PD wel op tijd voor beurs

Nagenoeg alle boomkwekerijen in de bufferzone rondom Boskoop zullen op tijd voor de beurs op boktor worden geïnspecteerd.

Dat stelt het ministerie van landbouw (LNV). De Plantenziektekundige Dienst (PD) zal daartoe dit weekeinde 20 tot 25 bedrijven controleren. Eerder liepen gesprekken tussen sector en beurzen op niets uit, waardoor niet-geïnspecteerde kwekerijen worden uitgesloten van deelname. Een compromisvoorstel van de PD om de producten van de betreffende bedrijven op één plek te verzamelen en middels een gesloten transport naar de beurs te brengen, werd niet geaccepteerd.

De drie beurzen, Groen Direct, FloraHolland en Plantpoort, hebben nu een lijst gemaakt van inzenders die willen leveren, maar nog geen inspectie hebben gehad. Volgens LNV kunnen onder normale omstandigheden bijna alle bedrijven op deze lijst voor dinsdag worden gecontroleerd door de PD

Of registreer je om te kunnen reageren.