447 x bekeken 10 reacties

Ormel en Graus leiden commissie Dierhouderij

CDA'er Henk-Jan Ormel is verkozen tot voorzitter van de nieuwe themacommissie Dierhouderij van de Tweede Kamer.

Hij kreeg vanochtend acht van de tien stemmen. Dion Graus (PVV) is met negen stemmen benoemd tot ondervoorzitter. Zij waren de enige kandidaten. De commissie is een initiatief van CDA en PvdA en gaat onderzoek doen naar de plaats van de veehouderij in de samenleving. Daarbij wordt gekeken naar de effecten van de sector op onder meer volksgezondheid, milieu, dierenwelzijn en ruimtelijke ordening.

Dit moet leiden tot een eindverslag, dat voorzien is voor eind januari 2013. Halverwege dat jaar komt er dan een debat met het kabinet. De werkwijze van de themacommissie zal verschillen van die van vaste Kamercommissies. Hoorzittingen en werkbezoeken vormen de belangrijkste bezigheden, terwijl overleg met ministers en staatssecretarissen tot een minimum wordt beperkt.

De eerstvolgende vergadering van de themacommissie is volgende maand. In beslotenheid zullen de leden dan afspraken maken over de procedures. De daarop volgende bijeenkomsten zijn wel toegankelijk voor pers en publiek. De commissie is niet bedoeld de gang van zaken rondom de aanpak van Q-koorts te onderzoeken. Dat gebeurt in de reguliere Kamercommissie voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie onder voorzitterschap van Boris van der Ham (D66).

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gert

  Kan die Graus niet beter in de een commissie gaan zitten die gaat over het in elkaar slaan van vrouwen .(Als ervaringsdeskundige)

 • no-profile-image

  jan

  dat zijn 2 uitersten bijelkaar, kunnen ze mooi in het midden uitkomen

 • no-profile-image

  herkauwer

  Je hebt gelijk Patrick. Ik ben geen fan van Annie Schreier vanwege haar geslaagde acties om de Flora en faunawet af te schieten, maar wat haar onverbloemde kritiek op Balkendende en zijn kliek ja-knikkers betreft betoonde zij zich écht een 'wijf met ballen'! Zo hebben ze er welgeteld 2 bij het CDA. De andere heet Hannie van Leeuwen! Verhagen is een door en door onbetrouwbare, door de Nijmeeegse Jezuieten misvormde draaikont. Die man is momenteel dermate machtsdronken dat hij niet beseft waar hij mee bezig is. Let op: straks ontbeert het kabinet vanwege alle PVV-misére de broodnodige gedoogsteun en kan dan makkelijk door de oppositie worden afgeschoten. Dan kan Ormel ook eens ervaren hoe een genadeschot aanvoelt!

 • no-profile-image

  Piet

  Hoe krijgt die Graus 9 stemmen? Gedreigd met geweld ofzo?

 • no-profile-image

  bertje

  Je zou medelijden met ormel krijgen zeg.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Dierenarts Ormel heeft vast wel een middeltje (spuitje) om het opgefokte gedrag van Graus een beetje in te kalmeren

 • no-profile-image

  herkauwer

  Helemaal mee eens Patrick. Henkjan Ormel staat hoog op de prominentenlijst van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging! Nét als Jetze Rowdy Plantema. Ook een hobbymatig afstandsplomberende veterinair!
  Zulke gasten liegen en bedriegen alles aan elkaar om hun eigen pleziertjes maar uit te kunnen voeren: het aan gort schieten van levende dieren! Het CDA is de bakermat van zulk gajes. Maar ook de VVD kent er wat van! Zulke politieke partijen bezitten geen grein intrinsieke beschaving en daarom zijn natuur, milieu, cultuur, dierenwelzijn, onderwijs, gezondheids-,jeugd- en ouderenzorg nu aan de losgeslagen oerrunderen overgeleverd. Die rabauwen en walsen alles plat wat moeizaam in eeuwen aan civilisatie is opgebouwd!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Dierenarts Ormel zal goed op zijn woorden motten gaan passen, zijn KNJV-hobbylidmaatschap motten opzeggen en zijn hobbygeweer aan de wilgen motten hangen. Anders zwaait er vanzelf wat!

 • no-profile-image

  Patrick

  @Herkauwer, idd de CDA kan alleen rapporten schrijven over het verleden, ze zijn niet in staat om problemen in het heden te duiden, ook zijn ze niet in staat om visie te geven over de toekomst en daarmee in het heden middelen en lijnen uit te zetten om daar te komen. CDA reageert alleen op situaties, of posities van anderen als die veranderen, daar maken ze dan een drama van en klagen steen en been en gaan in de slachtoffer rol. Annie Schreijer-Pierik was de enige die echte kritiek had op de leider toen, Balkendende, en dat ook durfde uit te spreken, ze het het a publiek, (maar ook al was het maar intern geweest, ze was een eenling), dwz geen kritiek mogelijk op de CDA leiding, en ze werd al weer snel de mond gesnoerd. Dat is echt niet veranderd nu met Verhagen die cultuur dan, dus is het wachten op een rapport van over 4 jaar over de situatie van nu. Als CDA echt haar identiteit weer wil vinden, een eigen geluid wil laten horen en een eigen achterban weer wil hebben etc zoals ze dat graag willen en uit een laatste rapport het doel schijnt te zijn. Dan juist zouden ze figuren als Ormel gelijk moeten ontslaan op staande voet. Die typen en draaimensen moet je juist uit je partij houden.

 • no-profile-image

  Patrick

  Heer Ormel spreekt hier op 01:40 minuten over ritueel slachten. http://www.zie.nl/video/algemeen/Beelden-ritueel-slachten-schokken-de-Kamer/m1fzrjtfe1fq ==> Maar ik zal je vertellen hoe het gaat bij Ormel. Ormel is zo voorspelbaar, hoe is het mogelijk dat zo'n 'talent' zo denkt. Pure gristelijke programmering, dwz liegen als het uitkomt, halve waarheid zeggen als het nog beter uitkomt, luisteren naar de lobby clubs, Ormel zijn ego is ietsjes pietsjes te groot lijkt het wel. Nu met ritueel slachten is er een grote exportmarkt en interne markt, en dat was het oorspronkelijke doel van de sector. Lekker veel geld verdienen met dierleed.
  Lekker dieren de strot door snijden, en pijn laten lijden en spartelen om maar euro's op de strijken. En wat doet de CDA dan in monde van Ormel, dan zeggen ze dit is vrijheid van godsdienst...... Wie snapt het nog? Ormel snapt niet wat een godsdienst is, en als ie zich een zelf benoemd christen noemt dan weet ie zeker niet wat oorspronkelijke christelijk waarden zijn, laat staan normen. Typisch weer CDA, zich verschuilen achter woorden als godsdienst vrijheid omdat het economische winst oplevert. Wel Ormel, wanneer komt jullie hypocriete CDA club nu eens tot bezinning? Hoeveel rapporten wil je dat men schrijft? Of hoeveel kerkdiensten ga je organiseren voor de schone schijn?

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.