Redactieblog

954 x bekeken 64 reacties

Huijbers: Wakker Dier is beste partner

ZLTO heeft nooit eerder een betere partner gehad dan Wakker Dier als het om dierenwelzijn gaat.

Dat zegt ZLTO-voorzitter Hans Huijbers in een dubbelinterview met Sjoerd van de Wouw van Wakker Dier. "Ik ben Wakker Dier oprecht dankbaar dat ze zich op de consument zijn gaan richten", zegt Huijbers. Hij noemt Wakker Dier hierin een betrouwbaardere partner dan de overheid. "De overheid is als gevolg van politieke kleur erg veranderlijk. Dat is bij Wakker Dier niet het geval."

Tijdens het gesprek blijken beide partijen opvallend eensgezind als het gaat om verbeteringen van dierenwelzijn. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat welzijnsverbeteringen uit de markt moeten komen. Huijbers benadrukt dat boeren graag hun productiewijze willen veranderen, zolang er iets tegenover staat in de opbrengstprijs. "Toename van inkomen door efficiëntie en exorbitante schaalvergroting is geen oplossing. We moeten een andere weg in, en daarin kunnen we elkaar ondersteunen", zegt Huijbers.

Hij is zich ervan bewust dat Wakker Dier in het verleden boeren tot wanhoop heeft gedreven in hun acties tegen de veehouderij. "We houden in die discussie onze eigen rol. Wakker Dier richt zich op dierenwelzijn, ZLTO richt zich naast dierenwelzijn ook op economie, milieu, gezondheid en voedselveiligheid."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varken

  Juist, die Sjoert vd Wouw is dat. En daar gaat Huijbers mee aan tafel zitten. Het mag toch nooit zo zijn dat wij als sector met mensen als vd Wouw aan tafel gaan.
  Ik zou als eerste voorwaarde stellen vd Wouw eruit voordat er ook maar èèn gesprek plaats vindt. Zelfs Wakker Dier moet in staat zijn om betere onderhandelaars aan tafel te zetten.
  Deze club heeft maar èèn doel en dat is de veehouderij weg, en daar ga je niet mee handelen. Het wordt een ander verhaal als Wakker Dier zich openlijk uitspreekt dat ze de huidige veehouderij respecteren maar dat ze inspraak willen hebben in de uitvoering ervan. Praten kan altijd, maar wel op een manier dat onze sector internationaal levensvatbaar is en blijft. Ik heb tot op heden dit Wakker Dier nog niet horen zeggen.

 • no-profile-image

  een Wakkere

  Peter,
  Wanneer je onder de zelfde omstandigheden (lees regelgeving) als je collega's in de rest van europa kan produceren is er echt wel rendement mogelijk. Je gelooft toch zeker zelf niet dat alle boeren in EU verliesgevend zijn?

 • no-profile-image

  .

  en wie is die grazende geit die steeds een poging doet om het wereldrecord, De langste plaatsnaam, te verbeteren?

 • no-profile-image

  Dierenvriend

  Hans Huijbers is warm opgenomen in de vriendenkring van Sjoerd van de Wouw. Bevindt zich in goed gezelschap van Volkert van der G. en kompanen.

 • no-profile-image

  ??

  WD zich op de consument richt>foutje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Bioboer, je draait de zaken wel heel bizar om. Niet Wakker Dier moet de wereld verbeteren, maar dat moet de politiek doen. WD doet met haar bescheiden middelen niets anders dan ervoor zorgen, dat in ons land de zaken voor boer én dier rechtvaardiger en béter geregeld gaan worden. Dat kwaliteitseisen voor binnenlands geproduceerd voedsel hoger liggen dan in de meeste buitenlandse productiegebieden is een feit maar deugt van geen kant. Zéker binnen de EU zouden overal de hoogste kwaliteitseisen aan het voedsel gesteld moeten worden. Jij- en dat geldt trouwens ook voor Varken- moet zich goed realiseren wat voor een vuile club LNV altijd geweest is. Bekijk de Zembla-reportage over Dioxinepaling uit de Biesbosch (googel op: Zembla Giftige Paling) maar eens. Die paling staat stijf van de zware metalen en dat wordt al jarenlang door onderzoeksinstituten aan LNV gemeld. Aan de Berzuidenhoutseweg veegde men er vervolgens de reet mee af! Zodat in heel het land die zwaar vergiftigde Biesboschpaling als 'schone IJsselmeerpaling'verkocht en gegeten wordt. Dankzij LNV dus! Dat we in ons land met een volkomen uit de klauwen gelopen bio-industrie zitten is vooral te danken aan het langdurige ministerschap van Gerrit Braks: Brabants Biovarken nr 1! Houd dus op met het beschimpen en verdacht maken van Wakker Dier. En ben blij dat men ook bij ZLTO het licht begint te zien. Varken, ik ben helemaal niet gehersenspoeld door ZLTO. Ik had een lang inhoudelijk gesprek met hen en onze standpunten en visies raken elkaar op tal van punten. Ook zij zien het bio-industriële strontschip steeds dieper wegzinken in de put die zij zelf altijd ontkend hebben. Het zou dus verstandig zijn om daaruit lering te trekken!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Varkenshouder, Wakker Dier is wél dag en nacht ook voor jouw toekomst in touw. Met volle inzet. En met succes! Varken, ik ben Konrad Lorenz ("Ich Redete mit Voegel, Saugetieren und Fischen") niet. Waarom zou ik ook maar één verbaal woord met een dier wisselen? Het is al moeilijk genoeg om gewone rompen op twee benen te woord te staan. En wat ik beroepsmatig doe en in welke hoedanigheid ik mij met ZLTO verhoud? Voor jou een vraag......die ik maar zo zal laten! Dirk: vader en zoons Klop die de Biesbosch bevissen weten al jarenlang dat hun paling stijf staat van de dioxine, cadmium, lood, zink en meer van die schadelijke rotzooi. Je kunt godverdomme wel alles ontkennen, maar het gaat wél om de volksgezondheid en vooral om het welzijn van kraamvrouwen, ongeboren vruchten en geboren kinderen! Als jij je als een geldgierige satan wilt gedragen: ga je gang. Maar ga niet ontkennen dat Gerda Verburg duivels bezig is geweest door jarenlang die sector te beschermen en de Nederlandse consument te vergiftigen! Gadverdamme, wat een goorpeuken zijn er toch in dit gristelijke land!

 • no-profile-image

  dier

  Ik vind, dat die Huyberts lef heeft, om zo rechtdoor te zeggen dat je met WD te maken hebt met altijd dezelfde stokpaardjes. Dat kun je van de politiek niet zeggen. Daarom kun je met WD afspraken maken. CBL is ook al geinteresseerd in WD.

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Dit is naar mijn idee alleen een manier om de melkveehouderij buiten schot te houden bij wakker dier zodoende BLIJVEN alle pijlen gericht op de intensieve veehouderij

 • no-profile-image

  Gijs

  Herkauwer heeft pech dat er zoveel mensen met zult in het hoofd rondlopen. Er is maar één oplossing. Subiet een fikse harem vormen (bijv. op nudeflat in wageningen) en kleine herkauwertjes indoctrineren. dus, ff wachten nog.

 • no-profile-image

  onder

  Herkauwerswaarheidsvindingerzwetspraatjesverkopersbedrog.

 • no-profile-image

  Boerke

  Ik snap dat ZLTO vooruit kijkt (en waarschijnlijk goed ook), maar Huijbers moet ook snappen dat niet al zijn leden dat ook doen. Toch knap.

 • no-profile-image

  varkenshouder

  He enige wat wakkerdier wil is de dierhouderij weg uit Nederland. Dit zijn al dat soort clubs, moet je vana af blijven. Het zijn wolven in schaapskleren, als je er mee in gesprek gaat kom je in een beerput te recht. ZLTO heeft al veel kapot gemaakt met hun omgang met zulke groeperingen. Veel leden zijn hier het slachtoffer van geworden. Woedend hebben ze hun lidmaatschap op gezegt. Het vertrouwen is helemaal weg,de varkenshouderij bij de ZLTO stelt niets meer voor! Het mogen geen mafia praktijken zijn, voeselproduceren moet eerlijk zijn en blijven. En zeker niet over de ruggen van de boeren!

 • no-profile-image

  gert

  Geef de boer een eerlijke prijs voor zijn werk,dan komt de rest ook goed,dus de boeren niet tegen elkaar uitspelen met de NMA op de zijlijn ,want dan wordt er toch iemand het slachtoffer

 • no-profile-image

  lizette

  prima kansen biedt dit om samen wat te bereiken. Criticasters moeten eens bedenken of doorgaan op de huidige weg dan zo'n goed idee is ..... nee dus.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Als je zelf uit een goed nest komt,leg je met niet met zulke groepen aan. Je verliest je eenheid onder je eigen leden en het vertrouwen is helemaal weg. De vele slachtoffers die zulke groepen veroorzaken, raak je in je hun ziel. Het grote gevaar is dat al die groepen samenwerken in achterkamertjes, met als doel om de sectoren om zeep te helpen. Ik denk dat er veel gebeurd is op die verkeerde manier. Zolang als links Nederland geregeert heeft zijn we bestolen. Nu zit een andere regering die flink de bezem door die geldverspilling heen haalt.Dus ZLTO probeer is wat te doen voor de leden.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  huijbers laat zich door wakker dier in de zak zeiken en heeft het helemaal niet door. ik vraag me af hoe je zo naief kunt zijn.

 • no-profile-image

  dirk

  Herkauwer,dat van die giftige paling dat geloof zelfs jij toch niet.Me reet met die onderzoeksrapportjes!!Het hoort bij de campagne om de consument van de paling af te krijgen!Er is totaal niks aan de hand met de nl paling,neem dat van mij aan!Op zich niet erg dat de consumptie daarvan minder wordt,want het dier heeft het al moeilijk genoeg.

 • no-profile-image

  varken

  Ik heb het idee dat Herkauwer op het randje van de afgrond hangt maar hij weet nog niet wanneer hij gaat vallen. Hij vindt zichzelf helemaal geweldig, en al de rest in de wereld is slechter. Dieper kun je niet zinken is mijn indruk. Ga zo door, jongen!!!

 • no-profile-image

  Veehouder

  Dirk, het is triest, maar je hebt helemaal gelijk. Een steeds kleiner wordend aantal top-ondernemers redt zich inderdaad altijd wel. Het overgrote deel voelt zich echter ontheemd van collega's en inderdaad ook van "belangenbehartigers", die zich na een paar jaar allen nog oriënteren op hun eigen ego en bestuurlijke carrière.

 • no-profile-image

  Bram

  Rustig aan jongens, al die standsorganisaties zijn aan het eind van hun latijn door de jarenlange dreigementen van de linkse lobby. Hoe langer je met iemand praat, hoe meer je je ermee verwant gaat voelen. Ik heb er nu goede hoop op dat dit kabinet er een fikse schop onder geeft.

 • no-profile-image

  Boer

  Tijd om stichting Wakker Boer in het leven te roepen. Zou ZLTO met ons willen praten?

 • no-profile-image

  boeren op uw

  Ik vraag alle varkenshouders niet nog lid zijn van lto om hun lidmaatschap per direct op te zeggen. Dit is schande ten top !!! In het verleden en heden is vooral de varkenshouderij en pluimvee tot op de grond vernederd met leugens en haklve waarheden, zelfs fysiek crimineel en terroristisch gedrag vertoonde deze club richting boerengezinnen !!!! En nu wakkerdier ietjes commentaar geeft op de rundveehouderij slijmt lto meteen met deze club. Laat eerst wakkerdier maar eens afstand van eerdere handelingen en excuus aanbieden en dan is er misschien ooit nog eens kans dat we iets voor elkaar kunnen betekenen. DUS ZEG JE LIDMAATSCHAP VAN LTO OP !!!!!! SCHANDE TEN TOP DAT ZOIETS GEBEURT. LTO IS IN DEZE NU NET ZON CRIMINELE EN TERRORISTISCHE CLUB GEWORDEN ALS WAKKER DIER. LTO IS NIET MEER VOOR DE BOEREN MAAR DOOR DEZE ACTIE HEEFT DE BOEREN STAND MET HUN GEZINSBEDRIJVEN ER EEN VIJAND BIJ. BOEREN DIE NU LID BLIJVEN ZIJN MEDE VERANTWOORDELIJK VOOR DE CRIMINELE EN TERRORISTISCHE ACTIES VAN WAKKERDIER

 • no-profile-image

  herkauwer

  Correctie: er moet natuurlijk staan "WD en ZLTO"

 • no-profile-image

  obelix

  Hallo Herkauwer, Ik eet heel mijn leven al varkensvlees op basis van soja en tarwe Het is niet zo bijzonder dat mensen verrukt zijn over biefstuk en kipfilet op basis van soja en tarwe!

 • no-profile-image

  herkauwer

  "Goed Nest","Zulke Groepen" Veehouder, de intense domheid straalt af van jouw kromme proza. Je schijnt niet te willen (of kunnen) begrijpen dat Wakker Dier al jaren geleden het onafwendbare failliet van de intensieve veehouderij heeft zien aankomen. Dat is niet de schuld van WD, maar jullie eigen domme schrokkerige schuld. Gelukkig ziet men dit nu ook bij ZLTO. Als je zo graag schuldigen aanwijst: wat dacht je van de strontrechtse agri-club rond Gerrit Braks, die als minister de kiem, het fundament en de wortel legde voor de mega-idiotie. Inderdaad: de KVP-stam binnen het CDA! Daar vindt je de ware veroorzakers van het aanstaande debacle. En daar kwam geen enkele linkse bestuurder aan te pas!

 • no-profile-image

  Realist

  Huibers aan lage wal? ZLTO heeft al heel lang haar eigen koers gevaren. Er is met veel mensen gesproken, behalve met eigen leden. De zorgplicht voor de leden die bij organisaties hoog in het vaandel behoort te staan, kennen ze niet! De organisaties zijn er voor zich zelf, niet voor de leden. Alle groot grutters proberen bij dat soort organisaties op een goed voetje te komen. Dat er veel boeren aan ten onder gaan zal hun een zorg wezen. Dit komt ook bij Gemeenten, zij willen met die groepen in gesprek blijven, dat er dan enkele boeren aan kapot gaan is dan jammer, geven ze ook noch toe! Dit zijn keiharde feiten, je schrikt er zelf van als ambtenaren van gemeenten het tegen je zeggen, dit waar meerdere mensen bijstaan. Je wordt gewoon gediscrimineerd op je beroep! Daarom zeg ik blijf van dat soort af, kom op voor eerlijke veehouders die goed met hun dieren omgaan! Als je de voetbalwedstrijd wilt winnen moet je wel allemaal de zelfde kant op spelen anders verlies je. De grote verliezer is dan de veehouder!

 • no-profile-image

  bioboer

  Als wakker dier nu ook eens zorgt dat onze colega's in de rest van de wereld dezelfde eisen krijgt opgelegd als ons, dan krijgen we echt een betere wereld. Door het boertje pesten in Nederland, nu dan via de consument, hebben de mensen van wakker dier wel een hoog gevoel van zelfbevrediging, maar veranderd niets aan de misstanden in de werld om ons heen. Door de hoger eisen hier worden onze produkten duurder en de winstmarges in foute buitenlanden hoger.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Helaas zijn ZLTO leden niet consequent en blijven gewoon lid. Voelen zich nog lekker als eigenaar van VION, Rendac en Topigs. En zo verandert er verder niks.

 • no-profile-image

  Slachtoffer

  Dat ZLTO een gesprek voert met Wakkerdier over normen en waarden en verantwoordelijkheid, dat is nodig! ZLTO is belangenbehartiger voor de voedselproducenten (boeren). Maar beleid gaan maken met radicale groepen die waarschijnlijk een heel ander doel hebben als de boeren, kan niet! Hierbij zitten mensen die zich zeer radicaal gedragen en gedragen hebben. De moord op Pim Fortuin en veel aanslagen en bedreigingen zijn we niet vergeten! Velen hebben daarom ook het lidmaatschap bij LTO en ZLTO opgezegd omdat ze als wisselgeld weggegeven zijn voor natuurontwikkeling. Radicale eisen en LTO geeft weg! De woede breekt weer op als je dit leest.

 • no-profile-image

  verstraten

  Gezien de trend van de reacties op dit item constateer ik dat de meeste kritiek komt van varkenshouders terwijl zlto toenadering zoekt naar wakker dier vanwege hun item over dierenwelzijn op melkveebedrijven. En durft ook nog iemand te beweren dat de ZLTO pas nu de melkveehouderij is negatief daglicht wordt gesteld in overleg treed met wakker dier. Ik denk dat hans huijbers serieus over persoonlijke beveiliging zou moeten nadenken indien de intensieve veehouderij de aanleiding zou zijn geweest van deze toenaderng

 • no-profile-image

  Piet

  Voordat de standsorganisaties van Van der Wouw en companen in zee gaan moet WD eerst maar wat uitspraken rectificeren. Een handvol veren bij de lui in het achterwerk te steken lijkt me nogal voorbarig. Betrouwbare partner: ze heb net een half jaar spotjes richting consument. Nee, doe mij maar de dierenbescherming als fatsoenlijke lobbyisten.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Fijn toch, al die oliedomme reacties van repeterende rechtse blindhaters. Maar gelukkig zijn er ook nog boeren die wél hun verstand gebruiken. Zoals Boerke met koeien! Hans spant in het negatieve reactiesegment de kroon met zijn volstrekt waanzinnige voorstelling als zouden de mensen van Wakker Dier werkloze lanterfanten zijn. Laat je nakijken man. WD is een keurige organisatie met vaste medewerkers die dag in dag uit keihard voor de goede zaak in touw zijn. En Piet (Wisse?) in Friesland: jij wil liever de Dierenbescherming als partner? Nou: daar schiet je wat mee op. Een directeur die méér dan de Ruttenorm toucheert en een ingedutte club die geen hout uitvreet en alleen maar donateursgelden zit op te potten! Het ergste parvenue in dit forum is wel die zgn Dierenvriend. Zulke totalitaire insinuaties grenzen aan laster en smaad. Aan de virtuele en fysieke ketting met zo iemand! Ik zeg het nog maar eens: door hun consument- en groothandelgerichte acties is WD de Enige die het volcontinue opneemt voor bétere omstandigheden voor de dieren en voor bétere productprijzen voor de boeren. Waarom wil dat maar niet tot al die verkokerde en verzuurde rechtse zultmassa's doordringen?

 • no-profile-image

  Peter

  Op je gevoel kun je Hans Huibers wel voor gek verklaren, maar het gaat over de realiteit. De veehouderij in NL staat op de rand van de afgrond door dat we er niet inslagen zelfstandig voldoende rendement te behalen voor een gezonde toekomst.
  Wat hebben we te verliezen door met WD samen te weken?

 • no-profile-image

  .

  sjoerd van de wouw, is dat die man die samen met folkert van de graaf de drijvende kracht achter vmo '' vereniging milieu offensief'' was?
  die doormiddel van tijd en geld verslindende bezwaar procedures honderden boerengezinnen kapot probeerde te maken. is dat die sjoerd van de wouw? is dat dezelfde sjoerd van de wouw die nu namens wakkerdier met de zlto onderhandeld over de toekomst van de agrarische sector in nederland?

 • no-profile-image

  boer

  Denk dat huibers 70 % van de exporterende varkensboeren de nek wil omdraaien om zelf in 2015 meer rundveemest kwijt te kunnen.

 • no-profile-image

  Varken

  @Herkauwer, ben jij een agrarisch ondernemer of ben je lid van WD met je langdurige gesprekken met Lto. Dat wil ik dan wel weten als je een discussie voert. Als je boer bent graag ook het soort bedrijf vermelden, want ik zou me zomaar kunnen voorstellen dat je een rundveehouder bent, net als Huijbers. Als dat zo is begrijp ik je standpunt, want de rundveehouderij aast op de vrijkomende ruimte in het mestbeleid enz. om over 5 jaar de benodigde uitbreidingen te doen met de vrijkomende melkquota.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Boerke, dat komt omdat boeren liever in de subsidierijke achteruitkijspiegel loeren dan hun blik op het reëele heden en de harde toekomst te richten! Didamse Boerin, ga het oude Beatlenummer "We all live in a sinking submarine" maar vast oefenen in de kerk van Killder! By the way: bij ZLTO zijn ze verrukt van de smaak, kwaliteit én kiloprijs van kipfilet en biefstuk op basis van soja en tarwe!

 • no-profile-image

  boerin a.d.zijlijn

  Tjonge, wakker dier,Dhr. Huybers ZLTO ,en Herkauwer,die elkaar principieel vinden ,de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik ben benieuwd of de wal het strontschip nog kan keren voor dat vele varkenshouders in 2013 ten onder gaan.. "Goede vaart.

 • no-profile-image

  boerke

  Kom op boerkes, verruim U blik en maak gebruik van de samenwerking die Wakker Dier U biedt om Uw lot en dat van Uw dieren te verbeteren. Ik doe mee met m'n koeikes

 • no-profile-image

  broodvechter

  Zeer Lompe Onnozele Types , dat zijn de woordvoeders van de ZLTO.
  Sukkels, kijk naar het verleden en neem het op voor je leden.
  Alleen maar concessies heeft ons al miljoenen gekost

 • no-profile-image

  ??

  @Herkauwer,
  Je schuift iedereen over 1 kam, door dit rechts te benoemen, onzin! Dom? Waar denk je dat het gezegd, een vos verliest zijn streken niet, vandaan komt?! Dus dat de boeren met argusogen hier naar kijken, mag geen verbazing te noemen zijn. Keurig? Daarom wil iedereen ook graag anoniem,trouwens, waarom schrijf jij niet met eigen naam? Heb je nog geen antwoord op gegeven!

 • no-profile-image

  varken

  Ik wil van herkauwer wel eens weten wat er mis is met de NL veehouderij. Volgens mij snap je er helemaal niets meer van door al deze discussie`s , of ben jij toevallig al gehersenspoeld door Zlto en Vion.
  Ik draai de laatste 3 jaar in slechte tijden een positief saldo, dus waarom zou ik ten onder gaan als we de NL veehouderij niet aanpassen of zoals jullie het willen, niet opdoeken !!!!

 • no-profile-image

  ??

  Ok, een pluim dat WD zich niet op de consument richt, dat er daadwerkelijk ook betaald moet worden voor goed welzijn, maar ik zou toch met argusogen WD blijven aankijken. Daarnaast is er een gezamelijk probleem, EU/WTO, zolang wij in NL apart willen gaan doen, door retailers/consument te "dwingen" om anders kopen,kunnen we bestraft worden uit die hoek, dus, wat is wijsheid? Wat is het juiste antwoord?

 • no-profile-image

  Realist

  Voedsel is economie! Het moet betaalbaar blijven voor de bevolking! Daarom moet de producent alles doen om de ontwikkelingen te volgen. Dat de manier van produceren goed moet zijn is een must. Het gebruik maken van de techniek, daar kun je niet omheen. dit kost veel geld, dit moet betaalbaar blijven voor de producent! Dat er grenzen zijn, is wel degelijk. Maar dat de dieren niet goed behandeld zijn door de boeren is zeker niet waar. Als de prijzen kostprijsdekkend waren geweest, dan was er een perfekte sector over gebleven. Dat zal nu en in de toekomst hard nodig zijn. Kleine bedrijven kunnen en willen niet meer voor de toekomst. Hard werken en niets verdienen houd niemand vol. Het moeten bedrijven zijn met een flinke omvang, deze kunnen het goedkoopste werken, met daarbij een sosiaal leven. Wakkerdier heeft een heel ander beleid, kapot wat kapot kan! Wie met deze figuren aanlegt is zelf niet beter! Er moet gewerkt worden aan een gezonde sector met die totale omvang, die in Nederland past! Dit zodoende dat de kostprijs mee kan met het buitenland. Voesel moet je koesteren, dit moet voorop staan!

 • no-profile-image

  geen

  LTO is gewoon een politieke partij,
  met de vuist op tafel slaan durven ze niet.
  Bij LTO telt maar 1 sector, de Mv.

 • no-profile-image

  Spotvogel

  Waar herkauwer 's nachts van droomt, zet hij overdag op internet.

 • no-profile-image

  natuurboer

  In het verleden richtte WakkerDier haar pijlen alleen op de intensieve veehouderij en lieten ze de melkveehouderij buiten schot. En vond Wakkerdier tevens dat samenwerking met LTO toen weinig zin had. Tegelijkertijd ondernam LTO weinig actie om met de belangenbehartiging van de intensieve veehouderij tegengas te geven richting WakkerDier. Nu Wakkerdier haar pijlen ook op de melkveehouderij gaat richten worden de rollen opeens omgedraaid. Nu schijnt WakkerDier opeens wel belangstelling te tonen voor samenwerking met LTO, terwijl ze dat bij het kritisch kijken naar de intensieve van minder belang vonden. De sector melkveehouderij van LTO begint nu ook de hete adem van WakkerDier in de nek te voelen. En opeens schijnt het voor LTO belangrijk te zijn om met WakkerDier samen te gaan werken. Terwijl in het verleden LTO dat bij WakkerDier versus de intensieve veehouderij maar blabla heeft gelaten. Welk huichelachtig spelletje wordt nu door beide, WakkerDier en LTO, over de hoofden van de Nederlandse veehouders gespeeld. Zowel WakkerDier als LTO willen duidelijk de melkveehouderij bevoordelen boven de intensieve veehouderij . En zodoende zijn ze bezig om nog meer verdeeldheid onder de boeren te zaaien. Om uit je vel te springen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Peter, jij ziet het scherp en realistisch. Vorige maand had ik een gesprek met mensen van ZLTO en die zijn er van overtuigd dat het met de intensieve veehouderij zovéél te vér is doorgeschoten, dat er keihard in de remmen gegaan zal moeten worden om te voorkomen dat de hele veehouderijsector het ravijn in stort. Dat zeggen organisaties als Wakker Dier, maar ook 'Natuur en Mileu' en 'Milieudefensie', eveneens al jarenlang. Niet uit rancune jegens de boeren, maar uit realteitsbesef! Dat neemt niet weg dat het absoluut geen slecht plan is als Varken gaat optreden als laatste topfiguur van het oude ZLTO. Dan gaat de geschiedenisboeken in, dat de zaak ten onder is gegaan dankzij het Brabants Varken! Wat een knoeris, zo'n man!

 • no-profile-image

  bezorgde boer

  Sterke reactie van ZLTO: vinden dat de intensieve dierhouderij zo is doorgeschoten en in de remmen moet. Echter nog steeds wordt door de adviesdiensten van deze organisatie geadviseerd om toch vooral aan schaalvergroting te doen, anders blijf je geen boer. En dan van de andere kant gaan roepen dat het niet deugt. Lekker konsekwent !! Zoals meerdere mensen in dit forum al aangegeven hebben: ZLTO kijkt enkel nog naar de belangen van de leden melkveehouders ( en akkerbouwers en tuinders als dit zo uitkomt ) Varkens en pluimveehouders moeten ruimte maken voor de melkveehouderij. ZLTO heeft lange tijd geprobeerd om deze geheime agenda verborgen te houden, maar na de opstelling van zlto met natura 2000, het ammoniakbeleid, en het mestbeleid weet ik beter. Ze kunnen niet meer met droge ogen beweren dat de belangen van intensieve veehouderij nog gediend en behartigd worden. Voor het oog worden er nog wat projectjes opgezet, en termen rondgebazuind over duurzaamheid en produceren wat de consument wil. Als je aan de andere kant de produktieruimte ontneemt houdt het een keer op. De IV houders worden nog niet weggejaagd als lid. Nee integendeel, ze brengen immers massa's contributie binnen, en hoe groter het bedrijf, hoe hoger de contributienota. Het is echter stuitend om te zien hoe de laatste tiental jaren de belangen van de IV verkwanseld worden, om de melkveehouderij in de benen te houden. En dit terwijl de IV de broek op kan houden zonder chronische financieele input vanuit Brussel, in tegenstelling tot andere sectoren. Ammoniak is het beste voorbeeld. Intensieve bedrijven moeten weg uit de omgeving van kwetsbare gebieden terwijl melkveehouderij daar mag ontwikkelen ( met een hogere ammoniakuitstoot en zonder effectieve reductiemaatregelen ) Mestbeleid idem, Maak plaats, maak plaats, want er komt me toch een stoot rundveemest aan. Ja ZLTO, daar zakt mijn broek vanaf. Het is aan ZLTO vrij om met wie dan ook te spreken en te bekijken welke belangen je behartigd. Geef dit dan echter eindelijk ook eens toe aan je leden en verander je naam. De leden kunnen dan een afweging maken of ze nog bij de goede club zitten. Dan ben je eerlijk en een betrouwbare partner. Ook voor anderen.

 • no-profile-image

  varken

  Heel goed verwoord Boer uit het Zuiden des lands. Je verhaal is compleet kloppend.
  Het is inderdaad ook ongelofelijk dat IV houders lid blijven van deze standsorganisatie. Maar ja, die zijn gehersenspoeld in het verleden zoals veehouder zegt en denken nog zoiets als een Vion en Rendac in bezit te hebben. Ik hoop van harte dat ze dit jaar de winterslaap eerder uit hebben want het is 5 voor 12 met de belangenbehartiging voor de intensieve veehouderij !!!!!

 • no-profile-image

  ??

  @Lizette, aangezien jij werkt voor hun, is jou antwoord niet loepzuiver!

 • no-profile-image

  Han

  @Boer, Denk aan Emigreren. Als je door emigratie denkt te ontkomen aan Wakker Dier moet ik je teleurstelllen, de dieren activisten gedachten leven overal waar mensen zijn met >te veel< vrijetijd en te weinig aandacht. Dit compenseren ze via dierenrechten groeperingen en actie groepen voor dieren welzijn. Wat dieren welzijn ook mag zijn, een goede definitie heb ik nog niet uit hun mond gehoord.

 • no-profile-image

  Leen

  Laat Huybers snel bij WD gaan solliciteren, voor de Landbouw is hij afgeschreven. Snel lidmaatschap opzeggen.

 • no-profile-image

  een Wakkere

  Zolang NL boeren 70 % v.d. productie exporteren geven alle extra eisen (die door WD bespoedigd worden onder het mom van afspraken met de supermarkten) alleen maar concurrentienadeel voor NL boeren. Waar ZLTO nu dus mee akkoord gaat is in feite het opdoeken van 70% v.d. NL boeren en streven naar zelfvoorziening. Leuke belangenbehartiging!!!

 • no-profile-image

  varken

  Ben het helemaal eens met je Wakkere Boer.
  Wat bezielt Huijbers om met WD in zee te gaan. WD heeft èèn doel en dat is uiteindelijk de reguliere veehouderij weg en daarin plaats alleen Biologische landbouw voor terug. Hoe kan een voorman van Zlto dit soort uitspraken doen. Ik ben geen lid van die hypocriete club maar ik vindt dat de leden nog vandaag op moeten staan en het aftreden moeten eisen van Huijbers. Dit is verreweg de slechtste voorman die Zlto ooit heeft aangesteld. Snel opdoeken dit soort voormannen zou ik zeggen !!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  dirk

  Standsorganisatie lto is een dood paard,het moet snel ontmanteld worden.Standsorganisaties zijn eigenlijk niet meer van deze tijd!Terwijl we als groep agrariers zonder dubbele agenda we wel degelijk veel gedaan zouden krijgen!Helaas in deze egoistische maatschappij is het ieder voor zich en God voor ons allen!Het is natuurlijk wel zo dat een top -agrarier zelf zijn boontjes prima kan doppen!Die lacht om alle regelgeving en alle wakkere dieren en kornuiten!Het zijn er alleen niet heel veel meer!

 • no-profile-image

  boerin

  Heeft de heer Huijbers "vijf voor twaalf voor de NL melkveehouderij" gelezen?
  Volgens dit rapport van WD, hebben 7 van de 10 koeien klauwontsteking en hebben 4 op de 10 uierontsteking. Zolang WD dit soort leugens verkondigt, zijn ze absoluut niet partner waardig.

 • no-profile-image

  Jan

  Wakker dier, burgers etc. Maakt allemaal niets uit, geld verdienen is het belangrijkste en dat mag iedereen.
  Maar heb de Quote 500 gekocht en tot mijn verbazing. Voerfabrikanten, toeleveranciers van veebenodigheden, slachterijen, supermarktketens, poot/zaadhandelaren etc. staan voortaan in de Quote 500. Dus het probleem zit hem tussen de verschillende schakels. Iedereen moet wakker worden en vechten voor een eerlijke verdeling. Het gaat niet om die paar burgers en wakker dier, bij de Philips en Akzo, etc. kun je ook niet gaan kijken wat ze produceren.

 • no-profile-image

  boeren open uw

  wij zijn de beste varkenshouders van de wereld er is geen land die het zo goed doet op de combinatie van welzijn, gezondheid, efficientie en economie. Uit heel veel onderzoeken blijkt gewoon de laatste tijd dat er een enorme draagvlak is voor de varkenshouderij en vooral hoe er geproduceerd wordt. Onbegrijpelijk dat lto in zee gaat op dit moment met een criminele en terroristische geweld club

 • no-profile-image

  lizette

  ik ben benieuwd waar dit toe leidt. Lijkt me oed het een kans te geven.

 • no-profile-image

  Harm

  Wakker dier wil maar een ding: eliminatie van de dierhouderij in nederland. Het zijn wolven in schaapskleren. Eerst iedereen aan het scharrelei, vervolgens is het scharrelei geen scharrelei meer. Alle koeien naar buiten, zodat de nederlandse melkveehouder niet meer kan concureren op de wereldmarkt. Gevolg, de nederlandse boer wordt een veredelde natuurbeheerder, afhankelijk van de linkse beurs.
  Watmij betreft besteden we geen aandacht aan wd, de dierenbescherming is voor mij de enige gesprekspartner.
  ZLTO doet zoals gewoonlijk weer iets waar de boer niets aan heeft.

 • no-profile-image

  herkauwer

  'Boeren op uw ogen', ik vestig er jouw aandacht op dat precies zulke insubordinaties en aantijgingen als welke jij zojuist in dit forum plaatste, aan dierenarts Jetze Rowdy Plantema uit Hardenberg meer dan 2 ton boete hebben gekost. Denk niet dat jij je in anonimiteit kunt verschuilen, want bij een aanklacht tegen jou zal justitie alle mailinfo bij agd gaan natrekken. Er is ruimschoots voldoende jurisprudentie om jou voor dit taalgebruik een zware sanctie op te leggen. Het is maar dat je het weet! Als ik jou was dan bood ik dus spoorslags mijn excuses aan WB en ZLTO aan. Want als er iets crimineel is, dan wel dergelijke opruiende lasterpraat.

Laad alle reacties (60)

Of registreer je om te kunnen reageren.