187 x bekeken 11 reacties

Ciolos: geen hulp zachte landing

Eurocommissaris Dacian Ciolos (landbouw) ziet geen mogelijkheden voor extra maatregelen om een voor de Nederlandse melkveehouderij zachte landing te garanderen.

"Ik ben best bereid voorstellen te doen, maar daar is geen meerderheid voor te vinden", aldus de Roemeen.

Volgens Ciolos bevindt Nederland zich door het jaarlijks overschrijden van het quotum in een unieke situatie. Daar heb ik begrip voor', zei hij vandaag tegen journalisten tijdens een congres van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt in Utrecht. 'Maar u moet beseffen dat het voor de meeste lidstaten anders is'.

En dus zullen voorstellen voor een extra quotumverruiming of verlaging van de superheffing geen zin hebben; een meerderheid van de lidstaten zal dat volgens Ciolos blokkeren. 'Ik heb daar niets over te zeggen', stelde de eurocommissaris.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Zo is het @Pietje, ik ben blij dat wij elkaar begrijpen!!!... Het voer zal beslist niet goedkoper worden ivm de groene stroom en daarom het land ook niet!!!... Dat ben ik voor 100% met je eens!!!... Daarom verwacht ik dat uiteindelijk de gemengde bedrijven de show zullen stelen!!!!!..... groetje's, piet.

 • no-profile-image

  pietje

  Juist geachte Piet Slingerland, U geeft het juist aan dat de melkveehouders gebaat zijn met een geregeld, dus quotum aanbod. Verder geeft U ook juist aan dat de Handel gebaat is met goedkope producten. Maar U geeft niet aan dat in dat geval de boer weer de klos is en dus te weinig voor zijn product krijgt. Kijk maar naar de graan boeren, die klagen nu niet. Weinig aanbod met hoge prijzen.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Uiteindelijk zal de wal het schip keren @Koetje Boe, het is natuurlijk moeilijk te voorspellen welke richting het precies uit zal gaan. Maar ik denk wel dat de kortste weg de beste zal zijn. Specialisatie is een mooi woord en het heeft ook haar efficiencie bewezen!!!... Toch vraag ik mij ernstig of alle specialisten de kwetsbaarheid daarvan (die zich nu aftekend) zullen overleven in de toekomst (?). De Globalisering en de energiebehoefte zijn factoren die in de nabije toekomst een grote rol zullen spelen, denkt ogt.

 • no-profile-image

  pietje

  Maak je maar geen zorgen Melkveehouder. Het melkquotum wordt in 2015 echt niet afgeschaft en zeker ook niet voortijdig met een zachte landing, die de opbrengst prijzen van melk produkten laat kelderen. Daar is toch niemand mee gediend.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Geachte Pietje Precies, om misverstanden te voorkomen wil ik u meedelen dat ik net als u ook melkproducent ben!!!... Daarom is het belangrijk dat u alle melkproducenten in EU-verband onder 1 hoed krijgt!!!... Ten behoeve van de aanbodregulatie, dan blijft er nog 1 probleem namelijk; het aanbod van buiten de EU !!!... (?).

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als een voortijdige verlaging van de superheffing voor diverse landen geen optie is, vraag ik me toch af of ze dan wel voor een volledige afschaffing van het quotum in 2015 zijn. Dit lijkt mij toch veel radicaler dan eerst genoemde, of ziet de wereld er dan plots heel anders uit. Hoeven hun melkveehouders dan niet meer beschermd te worden tegen extra productie die elders binnen Europa plaats zal vinden.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Geachte Pietje Precies, u maakt de opmerking dat niemand er mee gediend is als het melkquotum na 2015 wordt afgeschaft. Wat denkt u van RFC die graag actief blijven wil op de Wereldmarkt ???... En wat denkt u van de Handel die graag met veel en voordelige zuivelproducten werken ???... Het zijn alleen de melkveehouders/producenten die baat hebben bij een gereguleerd aanbod, die de vraag niet zal overstijgen!!!... Nu blijft nog de vraag; in hoever zijn de producenten het met elkaar eens ???... En kunnen wij de neuzen van de melkveredelaars ook op 1 lijn krijgen ???... Dat u precies bent pietje is een goede zaak!!!... Maar het zal mij niet verwonderen als de realiteit een andere dimensie krijgt dan u denkt. Alhoewel ik daar niet om zal smeken!!!...

 • no-profile-image

  koetje

  Moeten de melkveehouders meer gaan akkerbouwen Piet ? Of zullen de akkerbouwers weer gaan melken?Ook dat is een optie in een quotaloos tijdperk.

 • no-profile-image

  Mels

  geld voor een groot deel van de melkveehouders niet dat ze lang op grote voet geleefd hebben of konden leven en nu bang zijn dat ze geen nieuwe stal meer kunnen bouwen of een nieuwe fendt kunnen kopen net als de buurman,ik krijg wel eens de indruk,zult u begrijpen,dat men in de melkveehouderij 1 doel heeft en dat is meer en mega terwijl consolideren soms beter is wat een bank ook zegt,die lullen toch alleen maar naar de waan van de dag.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  ''Maar u moet beseffen dat het voor de meeste lidstaten anders is'', aldus de Landbouwcommissaris, ivm quotumverruiming en/of superheffingverlaging. Logische opmerking is dat!!!... ''Gelijke monnikken gelijke kappen'', zegt een nederlands spreekwoord. Zo denk ik er ook over.

 • no-profile-image

  pietje

  Juist, geachte Piet Slingerland, we moeten in de EU afspraken blijven maken over de hoeveelheid te produceren melk. Kijk produceren voor de wereld markt heeft geen zin, gezien de te verwachten kostprijs in Nederland. De grond prijs zal gigantisch stijgen met deze graan en suiker prijs en wat te denken van de bio mais en de groene stroom???

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.