Redactieblog

307 x bekeken 1 reactie

Boerenbond boos over discussie Improvac

Belgische varkenshouders voelen zich speelbal van de afnemers.

Vion Duitsland eist van de varkenshouders dat ze schriftelijk verklaren dat ze hun dieren niet castreren via het vaccin Improvac. Tegelijkertijd nemen Belgische retailers Colruyt en Okay alleen nog varkens af die met Improvac zijn behandeld. "Varkenshouders staan met hun rug tegen de muur. Ze moeten in de week na de geboorte van de big besluiten aan wie ze de varkens gaan leveren. De varkenshouders zijn de dupe van dit dossier", aldus voorzitter Piet Vanthemsche van de Boerenbond.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Varkenshouder

    Allemaal alleen nog beren maken, probleem opgelost en de maatschappij op de hand van de varkenshouders. Laat anderen de druk maar eens voelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.