Redactieblog

182 x bekeken 2 reacties

Weerverzekeraars overleggen met ministerie

Aanbieders van de brede weersverzekering zijn in overleg met het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie (EL&I) over de brede weersverzekering.

Verzekeraars willen dat de huidige regeling wordt aangepast om de verzekering aantrekkelijker te maken voor boeren.

Dit jaar werd de brede weersverzekering voor het eerst aangeboden. Belangstellenden konden hiervoor van het ministerie van LNV tot meer dan 60 procent subsidie op hun premie terugkrijgen.

Toch bleef de belangstelling beperkt. Dit kwam mede doordat ondernemers de premie moesten voorschieten, omdat de subsidie pas enkele maanden later werd uitgekeerd. Verzekeraars overleggen nu met de overheid of de subsidie direct via de verzekeraars kan lopen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ton slagter

  De bredeweersverzekering is totaal niet het gene waar we in de land en tuinbouw iets mee kunnen. Het is een kwalijke zaak dat de standsorganisaties in gestemd hebben met deze verzekering. Vorig jaar al heb ik onvrede geuit over de verzekering maar je moet natuurlijk altijd even afwachten wat de sector er van vind. (mijn mening hoeft niet altijd de juiste te zijn). Nagenoeg niemand heeft zich laten verzekeren voor de brede weersverzekering dus kun je concluderen dat het een zeer slecht alternatief is. De leden van de standsorganisaties mogen dan ook wel eens te raden gaan waarom ze achter de brede weersverzekering staan.
  Het voorstel om de korting direct via de verzekeraars te laten verlopen verandert hier natuurlijk niets aan ,alleen dat dat beter is voor de verzekerings maatschappij. Mensen van de regering en van de standsorganisaties gaan jullie nu eens bezig houden met punten waar we echt iets aan hebben in de land en tuinbouw en ga geen dingen verzinnen die jullie alleen in leven houden.
  Ton Slagter , te Lutjebroek.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Mmm, zijn de verzekeraars in overleg met het ministerie, of is het ministerie in overleg met de verzekeraars over de polisvoorwaarden? Het is toch wat, geen enkel agrarisch medium maakt inzichtelijk hoeveel collegae dit jaar nat- of droogteschade hebben ontvangen. Wel een heel groot artikel over een akkerbouwer die pleit voor de weersverzekering, maar kennelijk geen persoon te vinden die naar tevredenheid zijn schade vergoed heeft gekregen.

Of registreer je om te kunnen reageren.