183 x bekeken

Verburg: met hart en ziel ingezet voor landbouw en natuur

Aftredend landbouwminister Gerda Verburg heeft zich de afgelopen drieëneenhalf jaar ‘met hart en ziel’ ingezet voor haar portefeuille.

Dat zij zei zojuist tijdens haar laatste vergadering met de vaste Kamercommissie voor LNV. Vandaag draagt Verburg haar dossiers over aan haar partijgenoten Maxime Verhagen en Henk Bleker, die minister respectievelijk staatssecretaris worden op het nieuwe departement van Economie, Landbouw en Innovatie. Zelf gaat zij in de Tweede Kamer zitten. Over welke onderwerpen zij daar het woord zal voeren, is nog niet bekend.

De commissieleden bedankten Verburg met bloemen en warme woorden voor de samenwerking. SGP’er Elbert Dijkgraaf deed dit met een citaat van de grondlegger van de protestants-christelijke politiek Willem Groen van Prinsterer, Esther Ouwehand (PvdD) met de opmerking dat zij het soms ook wel met de minister eens was en liberaal Janneke Snijder door een compliment te maken voor het uitbannen van afkortingen in Kamerbrieven.

Het debat, over de komende Europese landbouwraad in Brussel, markeerde niet alleen het einde van Verburgs ministerschap. Door het verdwijnen van het ministerie van landbouw was dit overleg tevens de laatste activiteit van de vaste Kamercommissie in huidige vorm. In welke samenstelling straks de debatten met Verhagen en Bleker worden gevoerd, moet nog blijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.