Redactieblog

616 x bekeken 6 reacties

Olieleiding beschadigd bij drainagewerkzaamheden

Bij drainagewerkzaamheden op een perceel bouwland in het Zeeuwse Vlake is een olieleiding beschadigd.

Hierdoor is het perceel bedekt geraakt met 10 tot 20 centimter olie. Hoeveel olie in totaal is vrijgekomen is niet bekend. Het gaat om de hoofdleiding van een olieterminal op Maasvlakte bij Rotterdam naar de raffinaderij in Vlissingen. De schade werd bij de raffinaderij ontdekt toen de oliedruk in de leiding wegviel. "Toen zijn direct de sectieafsluiters dicht gezet, zodat er niet meer olie uit de leiding kon lekken", vertelt een woordvoerder van Total. Het gaat volgens het bedrijf maanden duren voordat alle olie is opgeruimd.

Hoe groot de schade is kan Total nog niet zeggen. Ook wordt onderzocht of de betroffen boer op de hoogte was van de leiding die op 1,40 meter diepte ligt en wie schuldig is aan de schade.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Zeeuw, een olieleiding vanaf Total-Pernis naar Vlissingen via Bergen op Zoom? Een ondergrondse omweg van meer dan 60 km. Ach ja: Gods Pecunia's wegen zijn ondoorgrondelijk!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Een hoofdleiding op 1.40 m. onder agrarisch land? Absurd! Dat is vragen om ongelukken. Wat nu als het geen ruwe olie maar gas of chloor geweest was? Want er lopen allerlei van zulke leidingen kris kras door ons land. En kennelijk weten grondeigenaren/gebruikers dat soms niet eens!

 • no-profile-image

  Ben van Schoor

  Door heel nederland lopen leidingen, hoofdleidingen lopen gezamelijk door leiding stroken. deze worden goedbeheerd en met de landeigenaar wordt een contact afgesloten over gebruik en vergoedingen.
  De diepte ligging hangt af van de plaats en het soort leiding.
  Het kan echter net als nu goed misgaan als de grond wordt gebruikt door een ander( pachter) dan de eigenaar, of als er niet goed wordt geinformeerd bij de beheerder van de leidingen.

  Wat hier is gebeurt is eeen ramp voor het mileu en het is maar de vraag of alles schoongemaakt kan worden.Denk eens aan alle vissen ,kikkers, en vogels die er leven.

 • no-profile-image

  Zeeuw

  Die leiding ligt niet door de oosterschelde, maar komt bij bergen op zoom zeeland binnen. het ongeval is bij Vlake op zuid-beveland gebeurd.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Een ramp is het zeker beste Ben van Schoor. Ik vrees dat het bij de Vlaeke op Schouwen is gebeurd: vette zeeklei waarin niks wegzakt en als het de watergang in stroomt dan wordt de hele Polder Schouwen Total vervuild!Een pachter zal het vast niet zijn, want die gaat op andermans grond geen drainage aanleggen. Maar ik vind het onheilspellend dat zoiets uberhaupt kan gebeuren. En al even onheilspellend is het dat zulke leidingen dus dwars door de Oosterschelde zijn aangelegd. Zeker nog nooit van scheepsankers gehoord!

 • no-profile-image

  gert

  Voortaan eerst even klick bellen !

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.