Redactieblog

201 x bekeken 6 reacties

Mensen en meningen over ons (2)

Deze keer en gesprekje met een automobilist. We komen er niet best van af.

"Op zich heb ik niets tegen boeren. Ik geloof best dat ze hard werken en misschien wel te weinig verdienen. Dat zie je echter niet aan de grote tractoren en machines, die ik tegenkom op de weg. Vanwege mijn werk zit ik veel op de plattelandswegen. Over het algemeen smalle wegen, waar twee auto’s elkaar net kunnen passeren. Dan moet één ook nog even in de berm.

Het is echter een ramp als je een trekker met zo’n groot apparaat er achter tegenkomt. Of er achteraan rijdt. Want de bestuurders van deze joekels doen net of ze de baas op de weg zijn. Als je er achteraan rijdt blijven de meeste vrolijk doorrijden. Ze nemen dan de hele weg in beslag. Alleen met gevaar voor eigen leven en auto kun je er via de berm langs komen.

Als je ze als tegenligger tegenkomt is het niet anders. Ze wijken slechts mondjesmaat en weer is de enige mogelijkheid de berm in te duiken. Het allerergste is wanneer er een aantal auto’s achter een breed landbouwvoertuig rijdt. Denk maar niet dat de chauffeur van de trekker bij de eerste de beste mogelijkheid opzij gaat om de stoet voorbij te laten gaan. Nee, hij rijdt naar zijn eigen boerderij of het stuk land waar hij heen moet en slaat dan pas af. Zelfs voor claxonneren is hij Oost-Indisch doof.

Ik heb het wel eens aan zo’n tractorbestuurder gevraagd. Het bleek ook nog de boer zelf te zijn. Een jonge boer. Hij was stug en antwoordde dat hij evenveel recht op de weg had als wij. Bovendien had hij het druk en kon niet voor elke auto uitwijken. Ook zou het gevaarlijk zijn met de zware trekken in de bermen te rijden. "Ze moeten maar bredere wegen aanleggen", zei hij met een echte boerengrijns.

Is het een wonder dat ik het gehad heb met boeren? Altijd klagen, geen begrip voor de autorijdende burger en bovendien de bermen vernielen of de weg vervuilen met modder of mest. En dan ook nog klagen dat de boer een slecht imago heeft. Dat is zijn eigen schuld."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Repeat

  We zitten inderdaad in de herhaling van herhalingen.

 • no-profile-image

  natuurboer

  Vrijwel dezelfde discussie als die van Margreet Welink op boerderij.nl dd 10 mei 2007.

 • no-profile-image

  jan

  tja, ik denk altijd zo...ik kom 10 autos tegen en hun 1 trekker moet ik dan 10 keer aan de kant of alle autos 1 keer

 • no-profile-image

  Tonny

  Met deze automobilist ben ik het eens, vaak worden deze tractoren bestuurd door snotneuzen,die net hun brommercertificaat op zak hebben.Terrecht dat het tractorrijbewijs wordt ingevoerd.Zoals zo vaak wordt er gedacht dat de recht van de sterkste deze zaak rechtvaardigd.Krik je imago op en wees als boer een heer in het verkeer.

 • no-profile-image

  Leen

  Automobilisten gunnen elkaar ook al geen centimeter asfalt. Tegen agrarisch materiaal zijn ze niet opgewassen. Vind de reactie zoals hier verzonnen niet vreemd. Automobilisten worden beloond voor ergeren, daar stemt de overheid(politie) haar beleid op af. Wie zich het hardst ergert krijgt de hoogste beloning. Snel mee ophouden. Een betere wereld begint bij jezelf.

 • no-profile-image

  Gert

  Wat een gezeur van die automobilisten. Zij kunne andere wegen kiezen, wij als boeren niet. Wij moeten naar ons land. En waar praat je over? Een paar, hoogstens tien minuten. Files kosten veel meer tijd.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.