Redactieblog

646 x bekeken

Kadaster: waarde grasland daalt

De waarde van grasland in in het derde kwartaal van 2010 met 4,6 procent gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal.

Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. Van juli tot en met september werd voor een hectare grasland gemiddeld 34.001 euro betaald. In dezelfde periode in 2009 lag het prijsniveau op 35.042 euro per hectare. In 2010 is de waarde van grasland continu gedaald.

De waarde van bouwland is in tegenstelling tot grasland stabiel gebleven. In het derde kwartaal leverde een hectare bouwland gemiddeld 40.251 euro op, een stijging van 0,13 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Bouwland is hiermee op een nieuw recordprijs gekomen. Nooit eerder was de gemiddelde prijs van een hectare bouwland hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.