Redactieblog

176 x bekeken

Geitenhouders voelen zich niet serieus genomen

Geitenhouders voelen zich niet serieus genomen door de overheid.

"Terwijl er nog overleg was met het ministerie van LNV over het voortdurende fokverbod en een schadevergoeding voor door Q-koorts gedupeerde bedrijven, laat landbouwminister Verburg namens haar collega Ab Klink (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer weten dat ze daar niks voor voelt", aldus een teleurgestelde LTO Nederland.

"Zo ga je niet met elkaar om. We zijn boos en teleurgesteld", zegt Jeannette van de Ven van de LTO-vakgroep geitenhouderij. "Op de laatste dag van haar ambtsperiode legt de minister mede namens Klink meerdere moties van de Tweede Kamer naast zich neer, terwijl ze de week ervoor nog in de Kamer toezegde om opnieuw met ons te gaan praten. We waren met de ambtelijke top in gesprek en dan krijg je dit."
Het twistpunt gaat over het levenslange fokverbod voor geitenlammeren op bedrijven die besmet zijn verklaard met Q-koorts. Deze dieren zijn twee keer gevaccineerd. De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen om dit fokverbod op te heffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.