497 x bekeken

CU stelt voorwaarden aan verbod nertsenhouderij

De Eerste Kamerfractie van de ChristenUnie is voorstander van een verbod op de pelsdierhouderij, maar stelt hieraan wel voorwaarden.

Dat bleek vanmiddag tijdens een debat over het initiatiefwetsvoorstel van SP en PvdA. Fractievoorzitter Egbert Schuurman vindt dat zogenoemd flankerend beleid noodzakelijk is om de gedupeerde ondernemers tegemoet te komen.

Hij stelt daarom drie voorwaarden aan goedkeuring van het voorstel. Volgens Schuurman moet er een voorziening komen voor het instandhouden van de infrastructuur van de sector, een regeling voor het pensioen van de ondernemers en een slopersregeling.

Aan het einde van de middag zullen de initiatiefnemers hierop reageren. Indien zij de voorstellen van de ChristenUnie afwijzen, dient die partij hiertoe een motie in. De stemming hierover en over het wetsvoorstel heeft mogelijk pas volgende week plaats. Het debat duurt waarschijnlijk nog tot laat op de avond.

Of registreer je om te kunnen reageren.