373 x bekeken

CDA niet blij met verdwijnen landbouwcommissie

Het CDA is ontevreden met het verdwijnen van de afzonderlijke vaste Kamercommissie voor landbouw.

Door de samenvoeging met economische zaken wordt het een stuk moeilijker om het kabinet te controleren, stelt Tweede Kamerlid Ger Koopmans.

Het parlement volgt met de herindeling van de commissies de reorganisatie van de departementen. Dit betekent dat agrarische en economische onderwerpen straks in dezelfde commissie worden besproken. Omdat het niet mogelijk is een overleg met minister Verhagen (economie) en staatssecretaris Bleker (landbouw) tegelijkertijd te plannen, wordt de agenda hierdoor zwaarder belast.

"Het wordt een stuk moeilijker om alle debatten gepland te krijgen", zegt Koopmans. "En daarmee komt de taak van de Tweede Kamer als controleur van de regering in gevaar. Ik ben blij met dit regeerakkoord en wil er goed op kunnen toezien dat het kabinet ook snel aan de slag gaat."

Of registreer je om te kunnen reageren.