151 x bekeken 1 reactie

Atsma naar klimaattop in Cancún

Staatssecretaris Joop Atsma vertegenwoordigt het Nederlandse kabinet op de klimaattop in de Mexicaanse badplaats Cancún.

Bij de klimaatonderhandelingen in Kopenhagen eind vorig jaar werd nog een minister afgevaardigd.

De afgelopen dagen was er verwarring ontstaan over wie namens het nieuwe departement Infrastructuur en Milieu (IM) in december naar Mexico zou moeten afreizen. Aanvankelijk werd minister Melanie Schultz van Haegen genoemd, maar later werd besloten dat Atsma deze taak op zich neemt.

Enkele voormalige ambtenaren van het ministerie van Vrom, nu in dienst bij IM, zien dit als een teken aan de wand: klimaat is voor het kabinet Rutte niet zo belangrijk. In het Financieel Dagblad klaagden zij eerder deze week dat milieu een ondergeschoven kindje dreigt te worden. Onder Balkenende was klimaat juist een speerpunt.

De PVV, die gedoogsteun verleent aan het nieuwe kabinet, vindt Nederland helemaal niemand naar Cancún moet sturen. Volgens Kamerlid Richard de Mos is op voorhand bekend dat de top nergens toe zal leiden. "Dit is de ideale kans om een signaal af te geven dat klimaat en milieu twee verschillende begrippen zijn, waarbij duidelijk gemaakt moet worden dat de invloed van de mens op het klimaat te verwaarlozen is", aldus de PVV'er.

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Laat hem daar maar een flinke scheet laten

Of registreer je om te kunnen reageren.