Redactieblog

165 x bekeken 3 reacties

Vermogen op het platteland hoger dan in de stad

Het gemiddelde vermogen van bewoners van het platteland is meer dan twee keer zo hoog dan het vermogen van bewoners van sterk verstedelijkte gebieden.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het totale vermogen in niet stedelijke gebieden bedraagt gemiddeld 228.000 euro per huishouden, ten opzichte van 100.000 euro per huishouden in de stad.

Zelfstandigen met inkomen uit eigen onderneming hadden op 1 januari 2009 een doorsneevermogen van 207.000 euro. Huishoudens met een inkomen voornamelijk uit arbeid kwamen met 37.000 euro veel lager uit. Huishoudens met een bijstandsuitkering hadden nauwelijks vermogen. Op 1 januari 2009 was het doorsneebezit van huishoudens 188.000 euro. Daar stond 149.000 euro aan schulden tegenover.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Laten we hopen dat dit soort berichten niet een eigen leven gaan leiden bij de stedeling. Ze denken toch al Boeren zijn Rijk. Ik zie hier wel in dat de jongeren met eigen huis nooit verder zullen komen, omdat ze aflossingsvrij lenen. De vorige generatie heeft van dit soort hypotheken nauwelijks mogen "genieten".
  Op deze wijze houden de GELD BAZEN de bevolking arm tot in de dood.

 • no-profile-image

  verbaasde

  Even vergeten dat in steden een substantieel deel van de mensen in HUURhuizen wonen die NIET meegeteld worden bij de vermogensberekening?
  En al die rijke (D)renteniers dan in hun boerderettes.

 • no-profile-image

  Dirk

  Dat is leuk voor de kinderen van bewoners van het platteland...........

Of registreer je om te kunnen reageren.