303 x bekeken 25 reacties

Verburg waardeert begrip voor ruimingen

Landbouwminister Gerda Verburg heeft grote waardering voor het begrip dat de geitensector volgens haar heeft getoond voor de ruimingen in verband met Q-koorts.

Dat schrijft zij in een brief aan voorzitter Jeannette van de Ven van de geitenhouderijvakgroep van ZLTO. Wel erkent Verburg dat er veel vragen en twijfels leven bij ondernemers over onder meer het toekomstperspectief van geruimde bedrijven en het onderscheid tussen commerciële houderijen en kinderboerderijen.

Op beide punten hebben politiek en sector veel kritiek. Verburg zegde tijdens een debat in de Tweede Kamer daarom toe in maart met scenario’s te komen over de afbouw van de beperkende maatregelen. Collega Ab Klink (volksgezondheid) gaat een nieuwe brief aan het parlement sturen over de kwestie van de kinderboerderijen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zwartebroeker

  Och, over een jaartje zal ze wel zeggen: "Met de kennis van nu zou ik het anders hebben gedaan".

 • no-profile-image

  Willemien

  Hoezo CDA schaam me dood voor de C
  Dat wordt met de volgende verkiezingen wel anders dus.

 • no-profile-image

  berzorgde burger

  Protestmars Laren (Gld)

  Morgen, zondag 17 januari 2010  Start: 12.00 uur

  Plaats: Centrum Laren Gld (Huenderstraat)

  Doel van deze tocht:  !!!Stoppen met het ruimen van gezonde geiten!!!!  Vele burgers en vele politici zijn tegen het ruimen van gezonde dieren.

  Minister Verburg en minister Klink laten dit allemaal gebeuren.

  Dit kan toch zo niet doorgaan……..!!!  Kom zondag om 12 uur naar Laren Gld!  We lopen een protestmars door het centrum van Laren Gld.

  Vervolgens zullen er sprekers aan het woord komen

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  Ons bedrijgf is afgelopen week geruimd.We hebben veel volk over de vloer daarbij gehad vooral van AID en VWA natuurlijk. Al deze medewerkers zeggen dat ze het een onredelijk besluit vinden van de minister. Ook medewerkers bij de GD geven aan dat ze de maatregelen onproportioneel vinden maar er wordt ook naar hun niet geluisterd. Als je mensen van buiten de landbouw spreekt, dan snapt ook niemand deze harde maatregelen. De brief die de minister heeft gestuurd naar mw. vd Ven zit eigenlijk alleen maar vol smoesjes en zaken die al lang bekend zijn. Het voegt werkelijk niets, maar dan ook niets toe!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zojuist in het 20.00u journaal een duidelijk standpunt van het RIVM. Het wordt almaar duidelijker dat alles schuld voor het Q-koortsdebacle alleen bij LNV ligt. Dit moet gaan resulteren in een diepgravend parlementair onderzoek, want er zijn zaken gebeurd (en vinden nog aldoor plaats) die absoluut niet kunnen in een parlementaire democratie. Daarvoor hoeft dan ook absoluut niemand enig begrip op te brengen!

 • no-profile-image

  henk

  Je zult maar dier wezen in Nederland , met zulke lanbouwministers , ik bedoel ook de vorige ministers , massale dieren moorden.

 • no-profile-image

  henk

  Ik denk dat het begrip minimaal is!

 • no-profile-image

  mij

  iedereen die ik spreek die hebben GEEN begrip op de manier zoals het nu gaat!!!
  weet nu wel dat haast iedereen die cda gestemd hebben dit niet weer doen want ze zijn gewoon losgeslagen daar in den haag !!!

 • no-profile-image

  Jos

  Begrip ????? Dat er zo veel gezonde geiten worden vermoord ?? Daar heb ik absoluut geen begrip voor, wat denkt dat mens wel niet!!

 • no-profile-image

  Inge

  Zeer verbaast ben ik bij het lezen van dit artikel.
  Er is niet één melkgeitenhouder die hier begrip voor heeft. Gezonde dieren ruimen is MOORD! Verburg moet maar lekker verder dromen. Wij hebben nachtmeries over het ruimen van onze bedrijven.

 • no-profile-image

  Leen

  Die CDA-ers denken dat wat ze geloven de waarheid is.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad Zwartebroeker, dat hoorde ik onlangs oud-CDA premier Dries van Agt en oud CDA minister van BuZ Hans van den Broek ook nog zeggen. En dat ging over een miscalculatie uit de jaren '70 die nog dagelijks voor veel ellende en menselijk leed zorgt!
  Hoe was het eigenlijk ook alweer in het vak van politicus? REGEREN IS VOORUITZIEN!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Advies, massaal het CDA de rug toekeren tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen om dit vreslijke beleid.

 • no-profile-image

  slagerij Gerda

  Sorry mensen, de brief was alleen bestemd voor intern gebruik bij de LTO, haar medewerking was weer fantastisch, als beloning zal ik nog wat extra regeltjes verzinnen, dan betaal ik de LTO wel weer ,om ze voor me uit te leggen aan hun stumpers van leden

 • no-profile-image

  DE BAAS

  Tuurlijk Verburg, geitensector heeft begrip voor ruimingen....en helemaal voor het verschil kinderboerderij-commerciele boerderij. klein verschil is natuurlijk het contact met de dieren...hoe kwam je ook al weer in aanraking met q-koorts...
  IS GEWOON WEER POLITIEKE BULL-SHIT, JE STRAATJE SCHOONVEGEN, HET WELBEKENDE HAAGSE AFSCHUIFSYSTEEM.

 • no-profile-image

  dichtbij betrokkene

  Begrip en waardering??!! Je staat met de rug tegen de muur. Geen kant kun je op. Wat moet je dan doen als geitenhouder? Boven op de Waalbrug gaan zitten om enig begrip voor de situatie te krijgen. Oh nee, kan niet, gaan burgers claims indienen voor geleden schade. Denk na ministers! Deze ruimingen hebben geen nut. Maar daar komen we pas achter als er kamervragen komen en blijkt dat er de verkeerde weg is ingeslagen.

 • no-profile-image

  bram

  Zij deugt echt niet.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Daar is Verburg niet in geinteresseerd William. Zij luistert alleen maar naar haar ambtelijke top, haar partijkader en naar het grootkapitaal en die zeggen allemaal dat ze moet ruimen totdat alle geitenhouders failliet en opgerot zijn. Daarom gebeuren de dingen nu zoals ze gebeuren en lijkt het alk twee druppels water op voorgaande sector- saneringsruimingen

 • no-profile-image

  Arie Noordam

  heel erg, dat Gerda Verburg zomaar kan publiceren dat er begrip is binnen de sector, het is gewoon glashard liegen.
  hoe kan iemand nu positief zijn als iemend je sector stukmaakt, hoe kan iemand nu positief zijn als iemand gezonde dieren vermoord
  en misschien nog erger wie is het volgende slachtoffer, welke groep of welke sector.
  een sterke belangenbehartiger voor heel de agrarische sector zou een zegen zijn maar als wij als leden verdeeld blijven tot op het bot ligt het probleem ook bij ons zelf.
  laten we proberen met één stem te spreken dan kunnen we dat soort Gerda's misschien aanpakken

 • no-profile-image

  JP

  Ik zou ook heel veel begrip hebben voor de ruiming van Verburg. Respect zelfs.

 • no-profile-image

  José van geruimd bedrijf

  We kunnen geen begrip opbrengen voor het doden van gezonde dieren maar we worden met de rug tegen de muur gezet
  en hebben geen andere keus. Zo is het en niet anders. Alleen onze minister begrijpt het!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  c

  als ik het dus goed begrijp worden de geiten afgemaakt omdat de q koorts besmettelijk is.
  is het dan ook zo dat de mensen die de mexicaanse griep hebben ook moeten worden afgemaakt??
  geld er voor deze mensen dan ook een fokverbod??
  beetje meten met 2 maten

 • no-profile-image

  william

  typisch voorbeeldje van hoe in den haag de schijn word opgehouden dat alles zo netjes verloopt, luisteren lukt haar blijkbaar minder goed dan praten; we proberen al weken met de hele sector duidelijk te maken dat deze ruimingen veel te ver gaan!

 • no-profile-image

  willem

  Dat maakt ze zich zelf wijs dat er nog iemand begrip heeft voor deze moordpartij,weer zo,n aktie om de publieke opinie proberen te beinvloeden

 • no-profile-image

  Kritische lezer

  Er is wel degelijk begrip; van de LTO. Het is ook een LTO-er die deze brief kreeg.

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.