164 x bekeken 1 reactie

Verburg komt in maart met scenario’s voor geitenbedrijf

Het blijft nog zeker anderhalve maand onduidelijk welk toekomstperspectief geruimde geitenhouderijen rest.

In maart komt landbouwminister Gerda Verburg met scenario’s over de afbouw van de in verband met Q-koorts geldende beperkende maatregelen. Over de inhoud daarvan wilde zij vandaag tijdens een debat met de Tweede Kamer niets zeggen.

"Het is op dit moment onduidelijk of de getroffen maatregelen werken", zei Verburg op vragen van de CDA-fractie. "Dus alles wat ik nu zeg over het intrekken van maatregelen zou gepaard gaan met onzekerheden."

LTO dringt al langer aan op duidelijkheid over de toekomst van getroffen geitenhouderijen. Volgens de organisatie zit er voor ondernemers binnen de huidige regels niets anders op dan hun niet-drachtige geiten een aantal jaren te duurmelken om vervolgens het bedrijf te beëindigen. En dat is onaanvaardbaar, vindt voorzitter Albert Jan Maat.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Inge, al geruimd

    Melkgeitenhouders zijn prima ondernemers en zijn niet van plan om hun bedrijf op deze manier langzaam te zien doodbloeden.
    Den Haag moet nu toch wel heel snel met nieuwe maatregelen komen waar we wat aan hebben.
    ONS GEDULD RAAKT OP!

Of registreer je om te kunnen reageren.