189 x bekeken 1 reactie

Ministerie verhoogt subsidie voor co-vergisting

De steun voor co-vergisting wordt verhoogd. Het maximale basisbedrag in de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE) bedraagt dit jaar 19,3 cent per kilowattuur, zo meldt het ministerie van economische zaken.

Vorig jaar was dit nog 17,7 cent. Aanvankelijk wilde minister Maria van der Hoeven dit niveau handhaven, maar zij zwichtte uiteindelijk voor druk van de Tweede Kamer. De regeling wordt op 1 maart opengesteld. Voor de categorie elektriciteitsopwekking uit biomassa is een budget van 400 miljoen euro beschikbaar.

De hoogte van het basisbedrag voor co-vergisting is al vanaf het begin van de regeling een twistpunt tussen minister en Kamer. Bij het debat over de SDE in december pleitten onder meer Van der Hoevens eigen partij het CDA en de SGP voor meer steun.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boerke

    Zeer goede voornemen, Kijk onze kosten stijgen en hopelijk ook de maisprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.