199 x bekeken 12 reacties

LTO vangt bot bij Verburg over perceelsregistratie

LTO Nederland krijgt geen inzicht in de brief van de Europese Commissie aan landbouwminister Gerda Verburg over de perceelsregistratie.

Een ambtenaar van het departement heeft de organisatie laten weten dat openbaarmaking de betrekkingen met Brussel kan schaden. In de brief vraagt de Commissie om een aanpassing van het Nederlandse systeem van perceelsregistratie. Dit kan ertoe leiden dat boeren vanaf volgend jaar minder bedrijfstoeslagen krijgen uitgekeerd en minder mestplaatsingsruimte hebben. LTO is daar zeer bezorgd over en eist inzage in de brief.

De Europese Commissie heeft aangegeven hier niet mee in te stemmen en Verburg wil de goede verhoudingen met Brussel niet op het spel zetten door de brief toch vrij te geven. Leden van de vaste Kamercommissie landbouw hebben wel inzage gekregen, maar mogen daar niets over zeggen. Beleidsadviseur Wiebren van Stralen van LTO Noord zegt dat de weigering van Verburg doet vermoeden dat er 'het nodige loos is'.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anne

  Ik heb dit aardig gevolgd vanwege mijn persoonlijke belang. Zowel LTO als NMV hebben een beroep hebben gedaan op WOB. Ze moeten nu beide blijven drukken, wat mij betreft tezamen. Er is vast nog meer te halen dan de eerste correcties en uitstel van de gevolgen (Ere wie ere toekomt, dat eerste succes in deze zaak was dankzij LTO). Maar nu wel door blijven gaan dus LTO en NMV !

 • no-profile-image

  De Boer

  Geweldig werk weer van de LTO.........
  Daar betaalt de gemiddelde boer 800 euro per jaar aan lidmaatschap voor.........

 • no-profile-image

  boerke

  Piet je hebt helemaal gelijk, maar LTO naar de rechter tegen LNV doen ze nooit, ze kiezen voor overleg en de leden gaan ten onder. Als die leden maar kontributie betalen is alles oké voor LTO en dan hebben de bestuursleden nog kans op een mooi baantje bij een of ander schap.

 • no-profile-image

  Hans

  Ik heb juist ergens gelezen dat er een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur is gedaan door LTO en NMV.
  Dat duurt altijd een paar weken, dus dan zullen ze nu bericht hebben. Trouwens, een WOB-vraag wordt toch niet altijd zomaar gehonoreerd? Janneke Snijder heeft in de Tweede Kamer ook drie keer moeten vragen voor de brief ter inzage kwam. Zal morgen de infolijn eens bellen.

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Waarom zijn er dan nog leden?

 • no-profile-image

  Piet

  Ingevolge de Wet Openbaarheid van Bestuur kunnen dit soort stukken in beginsel niet geheim worden gehouden tenzij er een bijzondere uitzonderingsgrond is. Een beroep doen dus op de WOB, en zonodig naar de rechter om dit af te dwingen, LTO, toon lef en dwing dit nu eens af!!

 • no-profile-image

  gert

  Gerda Verburg verschuilt zich wel vaker achter Brussel,terwijl dit een smoes is

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Advies ; Massaal het CDA de rug toe keren tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen vanwege deze gronddiefstal, eens even kijken of ze nog wat voor de boeren willen betekenen.............

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Gerda Grondjatter

 • no-profile-image

  a nonymus

  laat ons mevr Gerda V byzonder dankbaar zyn voor deze transparantie. zo maakt ze in een keer duidelyk: there is something very rotten in the state of the netherlands . als de burger niet door de zich dienend opstellende Staat naar behoren bediend wordt, dan weet je dat er een "staatsbelang" dus gewoon het vel van een minister mee gemoeid is. eerst de Qoorts samen met klink onder de mat geveegd hetgeen een onwelriekendheid van welhaast mytische proporties veroorzaakt en nu dit weer, als het uitkomt zal er geen reukwater sterk genoeg zyn om het aroma van bederf te maskeren. enfin moed houden maar. 4kyyhy wat een ge-yyhy

 • no-profile-image

  gerrie

  Wat een wettenpoppenkastflauwekul weer. Niet zinnig om hier verder iets over te zeggen, laat staan over na te denken

 • no-profile-image

  boer

  Afgelopen regeerperiode heeft Gerda duidelijk laten zien totaal lak te hebben aan de groep welke zij heet te vertegenwoordigen en wiens belangen zij behoort te verdedigen. Transparantie staat hoog in het vaandel v.dit kabinet.Gerda laat steeds weer zien dat zij Brusselse regels standaard gebruikt om haar wil door te drijven, maar als zij dan met bewijzen hiervoor moet komen, laat ze het steeds afweten.Onderhandelen met Gerda is steeds weer een schijngevecht. Ze zegt mee te willen denken aan een oplossing,maar uitslag staat altijd van te voren vast. Ze gaat gewoon haar eigen gang, ze lijkt een ..... Maar niet op papier zetten!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.