Redactieblog

363 x bekeken

Kinderen leren wat ze eten

Wat zit er precies in een kopje tomatensoep of in een winegum om ervoor te zorgen dat het lekkerder smaakt of er mooier uit ziet?

Dat is de vraag van een nieuw lespakket dat ruim driehonderd groepen van Gelderse basisscholen krijgen toegestuurd.

Zestien Gelderse natuureducatieve centra verzorgen het lesmateriaal voor "Kraak je smaak". Het lesmateriaal heeft tot doel kinderen bewust te maken van de rol die de zintuigen zien, proeven en ruiken hebben bij het eten. Vervolgens wordt inzichtelijk gemaakt hoe de voedingsindustrie met toevoegmiddelen gebruik probeert te maken van de rol van de zintuigen.

Kinderen kunnen met het lespakket bovendien zelf onderzoeken en experimenteren met de bijgeleverde materialen die bestaan uit een aantal natuurlijke smaak- en kleurstoffen zoals bijvoorbeeld suiker, zout, geelwortelpoeder en citroen. Via foto’s van blauwgemaakte kippenpootjes en paarse appels wordt duidelijk wat de kleur van een voedingsmiddel voor effect heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.