Redactieblog

413 x bekeken 1 reactie

Huijbers: wees trots op zorglandbouw

De land- en tuinbouw moet trots zijn op de zorglandbouw. Dat zei ZLTO-voorzitter Hans Huijbers tijdens een bijeenkomst van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK).

“De zorglandbouw vormt een hele belangrijke brug tussen de boer en de burger. Die band tussen burger en boer wordt steeds belangrijker. Bovendien weten deze boeren met hun bedrijven een goed inkomen te behalen”, aldus Huijbers.

Huijbers maakte zijn opmerking naar aanleiding van een uitspraak van oud-landbouwminster Cees Veerman. Hij zei dat boeren moeten kiezen voor forse schaalvergroting of een andere filosofie voor de bedrijfsvoering. “De tijd dat het beeld was dat alleen kneuzen een neventak hadden op hun bedrijf is echt voorbij”, aldus Veerman.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    Nu hebben we op dit moment de Qkoorts die een geiten-zorgboerderij onmogelijk maakt, bij koeien kan dat net zo gaan gebeuren, bij varkens en kalveren speelt MRSA een rol in de discussie en bij kippen H5N1. Aan de ene kant speelt de overheid paniekvoetbal en aan de andere kant knuffelprojecten. Het zal nog wel lang duren voordat we wereldkampioen worden.
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Zo%C3%B6nose Dit zijn de bedreigers, de bedriegers zitten elders bij Wikipedia.

Of registreer je om te kunnen reageren.