Redactieblog

298 x bekeken 7 reacties

Geitenhouders organiseren actie

Een groep geitenhouders organiseert een publieksvriendelijke actiedag in verband met de bestrijding van Q-koorts.

De initiatiefnemers willen hun zorgen over Q-koorts onder de aandacht brengen bij burgers, beleidsmakers en politici. De actiedag, die wordt gezien als een rouwdag, wordt woensdag gehouden. De initiatiefnemers willen bij het Binnenhof in Den Haag een groot aantal zwarte en witte ballonnen oplaten. De ballonnen worden niet alleen opgelaten voor de geruimde geiten, maar ook voor de Q-koortspatiënten.

LTO ondersteunt de actie. "Met de actie wordt duidelijk gemaakt dat geitenhouders het heel erg vinden dat er zoveel mensen ziek zijn geworden van geiten en schapen, maar dat het heel hard is dat hiervoor ook gezonde drachtige dieren moesten worden afgemaakt", aldus vakgroepbestuurder Annet Schimmel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geruimdbedrijf

  Nou, nou dit is niet waar want het initiatief komt van getrioffen bedrijven maar LTO heeft toch zeker meegeholpen de kar te trekken.

 • no-profile-image

  gj

  Neem ook wat dood gespoten dieren mee.
  Opdat het publiek ook kennis maakt welke barbarij de ruimingsteam uithalen

 • no-profile-image

  melkmeisje

  Waarom lto zich er niet mee moet bemoeien, omdat ze dit weer naar hun toe trekken, dat is het enige wat ze kunnen. Wat hebben ze tot nu toe klaar gekregen in den haag. Dat alles wat lto wou niet is gebeurd. Ze hebben schrik om hun duur betaalde baan kwijt te raken en lopen nog altijd braaf aan het handje van gerda mee.

 • no-profile-image

  hannie lok

  Wil LTO zich hier alsjeblief niet tegenaan bemoeien?

 • no-profile-image

  Q-koorts geintresseerde

  Het LTO, jullie geven aan dat zij met Gerda mee lopen, zullen zij daadwerkelijk een keuze hebben? Zal het ministerie daadwerkelijk naar de belangen van de geitenhouder luisteren? Uit ervaring weet ik dat bij de LTO bestuur (lees in het artikel de voorzitster van LTO Noord) zeker geitenhouders betrokken zijn. Ik denk dat zij weinig tot geen inspraak zullen hebben, en dat alles maar op hogere hand wordt beslist en er inderdaad niet naar de belangen van de veehouders wordt gekeken...

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Zo is het precies Hannie en melkmeisje. LTO doet helemaal geen moer voor de leden, die als achterban wel hun vette salaris betalen. En Gerda vult dat dan aan tot nét onder de Balkenende norm. Dan valt het niet op. Dénken ze!

 • no-profile-image

  Inge

  Dit lijkt mij een zinvolle aktie, zowel voor de geitenhouders, alsook voor de q koortspatienten. Om doodgespoten dieren mee te nemen lijkt me niet publieksvriendelijk. En waarom mag LTO zich er niet mee bemoeien?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.