Redactieblog

216 x bekeken

Controle ruimingen Q-koorts start 1 februari

De hercontrole van geitenbedrijven die geruimd zijn in verband met Q-koorts begint op 1 februari.

Dat meldt de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA). Bij de controle worden alle melkgeiten en melkschapen op de bedrijven opnieuw gescand op drachtigheid. Vervolgens zullen de drachtige dieren worden geruimd. "We houden hierbij dezelfde volgorde van bedrijven aan als bij de ruiming. Ook nu zullen drie bedrijven per dag worden bezocht", aldus een woordvoerder van de VWA.

Het scannen en ruimen van de dieren vindt bij de tweede ruimingsronde op een dag plaatst. Bij de eerste ruimingen werden de dieren de dag na het scannen en taxeren geruimd. In totaal zijn er door de VWA bijna 37.000 dieren geruimd op 63 bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.