Redactieblog

166 x bekeken

Controle op lozing meststoffen in Noord-Holland

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Noord-Holland gaat 335 veehouders controleren op lozing van meststoffen op het oppervlaktewater.

Doel van de controle is het verbeteren van de kwaliteit van het oppervlaktewater. Uit onderzoek blijkt dat de grootste emissie van meststoffen naar het oppervlaktewater vanaf het erf komt. Bij de controles wordt onder andere gekeken of er geen stoffen uit de bijvoorbeeld de mestplaat of de kuil in het oppervlaktewater terecht komen.

Het hoogheemraadschap gaat er vanuit dat de veehouders met relatieve eenvoudige preventieve maatregelen kunnen voorkomen dat er een lozing van verontreinigd afvalwater op het oppervlaktewater plaats vindt.

Of registreer je om te kunnen reageren.