Redactieblog

600 x bekeken 5 reacties

Afscheid van 2009

Wij hebben fijne kerstdagen en een dito jaarwisseling gehad. Echte vrienden op bezoek gehad en samen de balans opgemaakt.

Nee, niet de financiële. Die is nog niet bekend, maar het zit wel goed, denk ik. De grondprijzen bleven redelijk stabiel. We kochten de laatste jaren geen melkquotum meer, zodat we een kostprijs hebben zonder quotumkosten. Bij de melkprijs van 2009 inclusief de toeslagen kunnen we nog een beetje winst maken.

Dat geeft een goed gevoel. De melkprijs stijgt. Dat wordt meer winst en dus moeten we aan investeren denken. Anders vraagt de belasting een te grote bijdrage.

Met een blij gevoel dus 2010 in. Dat hebben Hanna en ik als we oudejaarsnacht samen nog even door de stal lopen. Dat doen we altijd. Er heerst een serene rust. Soms onderbroken door een rammelend voerhek. De kalfjes gaan staan en sabbelen op Hanna's hand. De kippen, die bij ons los rondlopen, liggen broederlijk in het stro naast de kalveren. Onze hond staat loom op. De kat heeft jongen en kijkt woedend richting hond. Ze beschermt ze met haar eigen leven.

Voldaan gaan we terug naar de huiskamer. We nemen een glas en Hanna zet een schaal met vlees en worst op tafel. Een stukje van de Kerst overgebleven kalkoen smaakt nog lekkerder dan toen.

Dan schiet door mijn hoofd:"Wat mist Marianne Thieme wat. Dit genieten van onze levende en gedode dieren". De klok slaat 12. Dan duw ik die gedachten weg en proost met Hanna op een voorspoedig 2010. Denkend aan al onze vrienden, kennissen en lezers.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Bij gedode dieren denk ik op dit moment niet in de eerste plaats aan het stuk je vlees op mijn bord, maar aan al die geiten die nutteloos geruimd worden. Weinig fijnzinnig van vergaderboer. Maar het geeft misschien wel weer hoe vele mensen denken. "Als ik het maar goed heb, tja en de rest kan ik daar wat aan doen?"
  Ja een beetje medeleven en je inleven is altijd goed, ook bij overdenkingen.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Melkveehouder, jij bent al net zo erg als vergaderboer. Wat een goorlapperij bral jij zo aan het begin van een nieuwe jaar. Dat komt nooit meer goed met jullie allebei en dat is mischien ook maar nét goed. Twee gekke koeien die aan Mkz lijden en continu hun moel moeten spoelen. Gedverdemme!

 • no-profile-image

  linda

  Door dit zelfgenoegzaam stukje tekst verraadt de vergaderboer zijn gewetenloze door-en-door duivels denken. Je kan bijna niet geloven dat dit door een MENS is geschreven. Het sentimentele toontje als hij over hond, kat en kalfjes schrijft. Een goed jaar, fijne kerstdagen? Er zijn weer duizenden dieren LEVEND VERBRAND in stallen, 60.000 geiten worden geruimd. Hoe kan je spreken over GENIETEN VAN ONZE LEVENDE EN GEDODE DIEREN? Het in slaap sussen van je geweten en gedachten wegduwen en een sneer naar M.Thieme: vergaderboer, waar zit jouw hart?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Linda draait weer een beetje door! Ze moest maar eens terug naar de natuur om daar haar eigen kostje te verzamelen. Ik zou wel eens willen zien hoe ze dat doet! Niet alleen voor haar zelf natuurlijk, maar voor alle mensen hier op aarde het dagelijkse voedsel verzamelen in de natuur. Wij boeren doen het toch nooit goed bij de dierenvriendjes, die het in de theorie allemaal zo goed weten. Kom laat eens horen hoe onze natuurvrienden dat aan willen pakken met het voeden van onze wereldburgers! Nu niet allemaal aan de soja hoor, want daar zijn al genoeg regenwouden voor gekapt.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Linda heb jij klasgenoten gezien? ?En dan bedoel ik die uitzending met de klasgenoten van Anna Frank. Dat waren geen 60.000 geiten die er dood waren maar het waren veel meer Joden!!! Dat is een groot verschil. En toch gaven ze gemiddeld een 9 voor het leven. En waarom? Om dat zij dankbaar waren dat ze nog leven. En jij gaat zeuren om zaken die verschrikkelijk zijn maar die meevallen ten opzicte van wat er toen gebeurt is! En daarom geen plezier in het leven mag hebben? Jij moet echt nog veel leren!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.