204 x bekeken 1 reactie

Verburg: zelfde prioriteit voor financiële en biodiversiteitscrisis

Het kabinet geeft dezelfde prioriteit aan het oplossen van problemen met natuur en milieu als aan het bestrijden van de economische crisis.

Dat schrijft landbouwminister Gerda Verburg in antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren in een brief aan de Tweede Kamer. Fractievoorzitter Marianne Thieme meent dat er voor biodiversiteit meer geld zou moeten worden vrijgemaakt dan voor het redden van financiële instellingen, omdat de problemen op dat vlak groter zouden zijn.

Verburg vindt dat die twee onderwerpen niet met elkaar zijn te vergelijken. Het kabinet spant zich volgens haar in om voor beide problemen tot een oplossing te komen, zonder het ene vraagstuk boven het andere te stellen. Jaarlijks besteedt Verburg zo’n 320 miljoen euro aan behoud en duurzaam gebruik van biodiversiteit. Haar collega Wouter Bos (Financiën) heeft inmiddels ettelijke miljarden aan financiële injecties aan banken uitgegeven.

Eén reactie

  • no-profile-image

    stan de boer

    Schandalig dat er miljarden worden geïnvesteerd in het in stand houden van een zeepbel terwijl de reële problemen af worden gedaan met een fooi. Die veel duurdere rekening wordt exponentieel groter als we er nu niks aan doen. Maar ach laat de volgende generaties zich daar maar zorgen om maken. Lang leve Verburg en haar korte termijn visie!

Of registreer je om te kunnen reageren.