Redactieblog

147 x bekeken

Stivas pleit voor minder vrijblijvendheid kavelruil

Stivas Noord-Holland preit voor minder vrijblijvende structuurverbeteringen in het landschap.

'De té vrijblijvende inzet van partijen die betrokken zijn bij een kavelruil staan te vaak agrarische structuurverbeteringen in de weg", aldus voorzitter Hans Schipper van Stivas. "Als meerdere agrariërs in een gebied hun bedrijf ruimtelijk kunnen verbeteren, maar één ondernemer, organisatie of overheidsinstantie wil niet meewerken, dan gaat het hele verhaal niet door. Dat is een slechte zaak."

Schipper wil dit onder de aandacht te brengen tijdens de tussentijdse beoordeling van het Investeringsbudget Landelijk Gebied. Een alternatief kan zijn om een strakkere termijn te stellen, waarbinnen een gebied zelf tot een oplossing kan komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.