Redactieblog

338 x bekeken

Raad van State vernietigt vergunning veevoerfabriek

De Raad van State heeft de milieuvergunning voor veevoerfabriek De Heus in Ravestein opnieuw vernietigd.

De vergunning maakt de uitbreiding van de productiecapaciteit mogelijk. De vergunning voldoet volgens de Raad van State niet aan de wettelijke normen voor geur, geluid en stof. De provincie is er bij de vergunningverlening ten onrechte vanuit gegaan dat De Heus 325.000 ton veevoer mag produceren. De oude vergunning geeft maar recht op 140.000 ton.

De rest is uitbreiding waarvoor strengere milieuregels gelden dan de provincie hanteert. Om toch nog vergunning te kunnen krijgen voor 325.000 ton zal de schoorsteen op de fabriek hoger moeten worden dan de huidige 38 meter. De Heus zorgt in Ravenstein al jaren voor stankoverlast en voor geluidhinder van af- en aan rijdende vrachtwagens. Ook daar moet de provincie opnieuw naar kijken. Een bezwaar van bewoners van Ravenstein tegen de fabriek werd ongegrond verklaard.

Of registreer je om te kunnen reageren.