Redactieblog

300 x bekeken 7 reacties

Mesthandel in actie tegen onterechte boetes

Mesthandelaren roepen hun collega’s op in actie te komen na een uitspraak van het College van Beroep van het Bedrijfsleven (CBB) over het geijkt wegen van mest.

Twee handelaren uit Zeeland hebben vanaf de invoering van de huidige mestwetgeving meerdere boetes opgelegd gekregen omdat zij de mest weegden met een niet-geijkt aslastweegsysteem. Dit staat ook niet expliciet in de wetgeving.

Het CBB heeft begin juli geoordeeld dat de distributeurs gelijk hebben, waarmee de opgelegde boetes en dwangsommen onterecht zijn verklaard. "Veel distributeurs hebben dus ten onrechte geïnvesteerd in geijkte weeginstallaties. Ook zijn er veel distributeurs die ten onrechte zijn beboet voor het wegen van mest via het aslastweegsysteem. Ze hebben drie jaar lang overbodige kosten gehad", aldus Wilfried Nielen, directeur van mestdistributiebedrijf Ecoservice Europe. Nielen vindt dat het ministerie van landbouw alle onterechte kosten moet vergoeden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nielson

  zie je de meststoffenwet is niet betrouwbaar , wellicht heeft a.v/d Br ook gelijk na procedure

 • no-profile-image

  billy

  vinden ze het gek dat iedereen wilders stemt ?????
  Op de cumela site staat geijkt wegen , blijkt weer dat cumela geen wet is .
  De aid heeft alle jaren volop bekeurd , auto's onodig van de weg af getrokken , dus de kostprijs gigantisch verhoogt en dit allen zeer onterecht . Waar is leiderschap in nederland ????Deze intermediars moet 100 % schade kunnen claimen is voor de wetgever ook goed komt er eindelijk verantwoordingsplicht en dus goed leiderschap .

 • no-profile-image

  Math

  Ik zou vooral Wilders stemmen dan weet je zeker dat er over paar jaar geen landbouw meer is !!! deze zijn wat dat onderwerp haast net zo erg als linkse partijen en Partij voor de dieren.

 • no-profile-image

  Rechter

  Gewoon dom van de rest. Wet is wet.

 • no-profile-image

  Ben

  Pardon ,wie heeft al dat wegen betaald?

 • no-profile-image

  Weeg

  Het is ronduit een schande dat al die ambtenaren met zoveel geld de deur uitrennen en niet in staat zijn zoiets simpels te regelen. Daarna doen ze er nog drie jaar over om de strijd te strijden en de handelaar te pesten. Schande Min LNV. Er zijn nog wel meer en andere zaken welke niet deugen maar daar sluiten ze de ogen voor.

 • no-profile-image

  aid

  Inderdaad is de meststoffenwet vaak onvoldoende zorgvuldig opgesteld en worden wij daarmee op pad gestuurd. Wel jammer dat dit niet is uitgevochten toen de wet van kracht werd immers waren er toen al bezwaren en discussies. De overheid is onbetrouwbaar in deze en kan niet anders dan zijn ongelijk erkennen en voor de schade opkomen. De mest handelaren zijn wederom gedupeerd. Daarbij wetend dat er gewoon veel gerommeld wordt met namen door partijen welke het niet zo nauw nemen en daar zijn geen regels voor te maken. De regels pak je eigenlijk alleen de gegoede ondernemers mee, de raddraaiers hebben daar het lak aan. Daar zijn geen regels tegen bestand.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.