204 x bekeken 13 reacties

Lezers zien Verburg liever niet terugkeren als minister

Als het aan de lezers van het Agrarisch Dagblad ligt, wordt Gerda Verburg na de verkiezingen in 2011 niet opnieuw minister van landbouw.

Uit een enquête onder 610 bezoekers van de website van de krant blijkt dat een meerderheid niet tevreden is over haar beleid.

Bijna tweederde vindt dat Verburg er na deze ambtstermijn mee moet stoppen. Veel lezers zijn van mening dat zij te weinig doet om de melkveehouderij te ondersteunen nu de prijzen laag zijn en meer prioriteit dient te geven aan de productie van voedsel in plaats van onderwerpen als dierenwelzijn en klimaat.

De populairste landbouwminister van de afgelopen twintig jaar is volgens geënquêteerden Cees Veerman; hij kreeg 262 stemmen. Verburg eindigde op de derde plek met 46 stemmen. Bukman kreeg 15 stemmen.

Lees meer hierover in de bijlage van het Agrarisch Dagblad van vrijdag 11 september

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Minister,Gerda Verburg, is een lange termijn denkster. Zij bereid de weg,voor de vrije markt, in de melkveehouderijsector voor,denkt ondergetekende. Samen met mevr.Fischer-Boel. Want dat is twee handen op 1 buik.(?)

 • no-profile-image

  kani Baal

  Het is algemeen bekend dat boeren liever een minister hebben die hun naar de mond praat dus deze uitslag verbaasd mij helemaal niets.

 • no-profile-image

  Edel Ratte

  Uh.......niet het CDA heeft een probleem maar de poster van hier onder.....

 • no-profile-image

  bijna

  Volkomen gelijk Piet Slingerland. Deze twee dames zijn goed bezig op lange en vooral korte termijn het aantal boeren te halveren. Hier hoeft niemand om te juichen, want het landschap zal er niet mooier op worden en het gemoedelijke van het platteland is ook al ver te zoeken. Straks alleen nog mega bedrijven, die het werk door roemenen laten doen en zelf steeds met iedereen in juridische strijd verwikkeld zijn en overal schijt aan hebben.

 • no-profile-image

  Herman

  De sector brengt zich inderdaad zelf in diskrediet. De reacties op dierenwelzijn waren meestal ver beneden peil. De reacties op de PvdD waren onbeschaafd en gaven precies weer wat de gemiddelde burgers met vooroordelen van de sector vinden; domme, lompe boeren, lijkend op hun huisdieren (koeien).

 • no-profile-image

  Ed Bakker

  Het slecht gaan van de melkvee sector Mvr Verburg op haar dak te schuiven is wel erg simpel Men denkt toch niet dat zij alleen de sector van heel europa op kan beuren of nederland goed kan laten gaan en de rest van europa slecht gaat
  Wees maar blij met een minster die niet op haar mondje gevallen is,dat zijn wij hier helaas wel anders gewend hier in quebec wordt zo ongeveer de meest onozele Piet Hein die ze hebben min van landbouw die moet alles eerst bestuderen en zo hij er iets van begint te snappen wordt hij vervangen dus gebeurt er zeer weinig dus kost de regering niets

 • no-profile-image

  Patrick

  Het leuke van deze uitslag is, dat het een andere conclusie zou moeten hebben als je het echt goed analyseert. Het zegt meer over de CDA als partij en haar achterban, dan over Verburg als persoon. Het wordt een lang betoog, dus hier komt het. Het probleem is dat de CDA altijd een brede achterban heeft, het zal altijd 30 zetels of meer hebben, tenminste als we terugkijken. Dus ongeacht wat een politiek leider van CDA nu zegt of denkt, hoe goed of slecht ie is, het maakt niet uit, de stemmers stemmen toch blind op de CDA. Dat is een groot probleem als je een politieke functie hebt in de CDA. Want de achterban is passief, lui, denkt vaak op korte termijn, het trekt personen aan, uit bedrijfleven, lokaal bedrijven etc, die doelbewust gebruik maken van het systeem van de CDA, want daar kan je je stem laten horen, doordrukken wat jij wilt, en je belang verwezelijken, met zoveel zetel macht. CDA is dus nu al een langdurige partij in de politieke besluitvorming en regering. Algemeen is Nederland een export land, en ook een Koninkrijkrijk, het laatste is ook bij gescheiden macht structuren een enorm probleem.
  Daarmee is Nederland ook nog een gelovig, christelijk land, wat ook een probleem is. Nederland en nu vooral CDA is richting het buitenland, als klein maar ook machtig land, wel belangrijk als je de geschiedenis bekijkt. CDA is naar het buitenland een volledige slaaf, het wil vriendjes zijn met iedereen, afhankelijk van economische gronden, en andere macht invloeden. In Nederland bestaat de achterban uit de landbouw sector, corrupte lokale bestuurders, en half gelovige mensen. Samen kiezen zij een bestuur en politieke leiders volgens een verwachtingspatroon die zij hebben.
  Zoals gezegd, de achterban bestaat uit half gelovigen, die geloof misbruiken om hun gelijk te halen, grote boeren die alleen aan hun zelf denken, transport Nederland dat alleen aan zich zelf denkt, politieke personen, lokaal, provinciaal die alleen om hun positie denken en hun vriendjes en bonussen en zich daarbij belangrijk voelen. Dus kort door de bocht gezegd een egoistische partij is het geworden, met allemaal eigenbelang.
  Een partij dat Christelijk in zijn naam draagt, maar dat bewust misbruikt, elke dag en elke week. Democratisch is het alleen om eigen belang te behalen, dus dat is ook een leugen. Nu zal men zeggen dit is democratie. Dat is het dus niet. Want als een land geleid wordt door alleen partijen die politieke leiders hebben die het eigenbelang van de achterban vertalen en omzetten om te cashen, mist ben een belangrijk punt. Want als we nu allemaal partijen hebben die dat doen, zoals VVD en anderen? Dan is de conclusie dat het een chaos van eigenbelang en machtspolitiek is, en dat is het dus ook. En dat is een enorm probleem diu die CDA, het is de grootste tegenwerkende schakel voor een betere wereld, voor een toekomst van generaties, en voor een rentmeesterschap voor een langdurige mooie planeet. Dit alleen al door hun zetel macht, hun grote van de partij, hun vast zittende denken, en een dogma van religie en een egoistische achterban. Je ziet dat terug in Nederland in alle lagen, overal zitten marionetten en pionnen die niet zelf kunnen nadenken. Zeker als een wereld veranderd raken ze van slag, want dan wordt het zichtbaar, tenminste hun onkunde en hypocriete gedrag. Ik heb bij de CDA nog niet een langdurige visie gezien voor onze planeet, en dat mag zich elke egoistische stemmer en partijbetrokken lid zich aantrekken, dus ook nu in de land en vee sector, en die zogenaamde crisis.
  Het is een partij dat niet om kan gaan met veranderingen, en daardoor verkeerde visies heeft en verkeerde beslissingen maakt door angst voor de egoistiche achterban. Het is een anti-leven partij dat corruptie hoog in het vaandel heeft. Ik kan alleen herhalen dat dat zorgelijk is, erg zorgelijk. Men is vergeten wat men de kans geeft om te leven, de kans om te denken, en de kans om dingen te verwezelijken waar men voor kiest. Dat gene is nog steeds een planeet waarop je kan lopen en wandelen, bergen kan beklimmen, en in water kan zwemmen. Alleen omdat je een lichaam hebt dat afhankelijk is van schoon water, goed voedsel om niet veel kans op ziekte te hebben etc. Nu is bijna iedereen al ziek en zit aan de medicijnen, is dat nu echt de bedoeling??? Wel is dat een resultaat van menselijke beslissingen, en politiek keuzes in het groot en in het klein. Kijk als we in een overlevingspatroon zitten, dat elke seconde telt, zoals een soldaat in oorlogsituatie, dan is alles nodig om te overleven, en is alles geoorloofd om te doen en handelen om tot de volgende dag te komen. Maar een wereld dat zover gekomen is in gevoel en mentale ontwikkeling is nog steeds in staat om zich zelf, weer, te vernietigen, en dan begint alles weer op nieuw, en gaat weer iemand zeggen dat de Aarde niet ouder is als 6000 jaar. Dus beter is om alles te bezien in lange termijn kansen en patronen, en systemen op te bouwen die een richting ondersteunen van een langdurige planeet, waarop mensen kunnen leven, die verantwoordelijkheid nemen voor alles wat leeft. Dit is een tijd van verandering en dus een wereld in verandering. Deze trend zal blijven tot een planeet is gemanifesteerd die onderhouden wordt door verantwoordelijke mensen, die samen kunnen leven ongeacht culturen of achtergronden. De CDA, zoals gezegd heeft een groot probleem, door haar grote, haar achtergrond, en haar passieve en egoistische achterban. In dit licht kan Minister Verburg een groot compliment krijgen, want ze heeft nog steeds te capaciteieten om een krachtig leidinglevend persoon te zijn, ze heeft zeker de capaciteiten voor wijsheid en inzicht. Helaas opereert ze met een zware handicap, dat haar achterban heet, in alle lagen dus, van bedrijfsleven, passieve stemmers, en een partij dat geen Visie heeft, geen normen en waarden. Tuurlijk hebben individuen in die partij dat wel, maar als partij geheel is het niet veel soeps. Het zou voor Verburg een stuk makkelijk zijn en worden, wanneer er binnen de CDA partij eens een paar personen of stroming ontstaat dat kiest voor een planeet en het leven, en haar kan voorzien in sterke steun, betere informatie in hoofdpijn dossiers en tegen klagende boeren en organisaties, die dus veelal op de CDA gestemd hebben. Niets is zorgelijker dan een grote partij als de CDA op een enorm verkeerde koers vaart, door haar achterban. Om nu Minister Verburg de schuld te geven van de onkunde van haar achterban, is niet terecht. Iets meer wijsheid in de CDA lagen en alles wordt een stuk makkelijker voor haar. Ook iets minder luisteren naar de koninklijke familie en alles wordt makkelijker. Zeker kiezen als CDA voor een gen-tech vrije planeet en alles wordt makkelijker. Voor Minister Verburg zal het makkelijker worden dan om beslissingen te maken voor een mooie planeet. Zodat haar sterke en wijze eigenschappen, die ze echt wel heeft, meer naar de oppervlakte komen.
  Een voorbeeld waar gelijk mee afgerekend dient te worden binnen de CDA is, het paling dossier, zie link http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article2859044.ece/Verburg_zet_palingplan_door__.html Iedereen weet met zijn gevoel dat er een langdurig verbod moet komen om een toekomst te bieden aan de paling. Ieder kind van 6 op school weet dat. Echter de CDA als partij dus, heeft zich schrikmakend opgesteld, en geeft aan hoe de ziekelijke partij is opgebouwd, de CDA en anderen zeiden, ""De sector is tot het uiterste gegaan om een voor hen pijnlijke maatregel te voorkomen"", wat dus een leugen is, het plan van de sector was niet goed genoeg, plus Europa beoordeelde dit ook als niet voldoende en zo had Minister Verburg dit ook beoordeeld. Dit was een goed observatie, ook gedaan door andere partijen, en laat zien dat Verburg beschikt over leidinggevende, en ook wijze capaciteiten voor een langdurige planeet, en dit kan inzien in moeilijke tijden en beslissingen.
  Echter haar partij en CDA laat haar echte en egoistiche gezicht weer zien, en partij genoot Koppejan vond het nodig om nog even een mes in de rug te steken, met de uitspraak, „De minister is te snel op haar rug gaan liggen” . Bij een echte partij had Koppejan de wind en kritiek van voren gekregen, maar nee, niet bij de laffe CDA. Bij mij had Koppejan zijn biezen kunnen pakken, geen plaats voor sukkels als deze Koppejan, nu niet en nooit in de toekomst. Dit zijn personen die alleen maar kunnen werken omdat ze marionetten zijn, en te laf zijn om zelf na te denken, en willen scoren op eigen en ego belang, dus afserveren, als het kan vandaag nog, al is het maar in het belang van Nederland.
  Minister Verburg moet gewoon op vakantie gaan naar de Duiste Minister Ilse Aigner, Ilse Aigner is al veel verder in haar denken, en om wijze beslissingen te nemen. Dus Verburg kan dat ook ontwikkelen, echter in Nederland heeft ze wel een zwaardere handicap, dat de partij CDA heet, en haar passieve en egoistische acherban. Toch moet ze instaat worden geacht om dat te veranderen en te volbrengen.

 • no-profile-image

  van tuylen van zuylen

  we zien Verburg het liefst als de eerste vrouwelijke mininster president

 • no-profile-image

  relax

  Een peiling op sites als Boerderij en AGD zijn volgens mij niet representatief. De negativiteit die ik op deze sites lees, zie ik niet terug bij mijn collegaboeren. Ik vind het tijd worden dat er op professionele sites als AGD en Boerderij geen reacties meer mogelijk zijn. Veel reacties slaan nergens op en brengen de sector in discrediet.

 • no-profile-image

  Delfin

  @Herman, jij bent typisch een geval van "de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet".

 • no-profile-image

  gert

  Kan ook zo naar Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer

 • no-profile-image

  van tuylen van Zuylen

  natuurlijk zien we haar het liefst als de eerste vrouwelijke minister president.

 • no-profile-image

  stemvee

  Lijkt me duidelijk. Ze is er persoonlijk de oorzaak van dat de boeren deze melkprijs hebben. samen met nog een paar. Ze hebben de melkmarkt bedorven.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.