Redactieblog

272 x bekeken

Grootste Nieuw-Zeelandse melkveebedrijf wordt verkocht

Het grootste private Nieuw-Zeelandse melkveebedrijf, Crafarfarms, wordt noodgedwongen verkocht.

De familie Crafar verkoopt de 30 melkvee- en rundveeopfokbedrijven nadat de ondernemers opnieuw beboet zijn voor het lozen van afvalwater. De familie Crafar krijgt vanuit de overheid en vanuit milieubewegingen veel bezwaren tegen hun bedrijfsvoering. Crafar heeft ook meningsverschillen met banken.

Crafarfarms wordt mogelijk voor 200 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar (96 miljoen euro) verkocht aan een Chinese ondernemer. De nieuwe eigenaar wordt dan de grootste individuele aandeelhouder van zuivelbedrijf Fonterra. Op het bedrijf met 200 werknemers wordt met 30.000 koeien jaarlijks 81,6 miljoen liter melk geproduceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.