Redactieblog

272 x bekeken

AID: mestcontroles zijn slagvaardig

De Algemene Inspectiedienst (AID) vindt de controle op de naleving van het mestbeleid slagvaardig.

Dat zegt de organisatie in reactie op kritiek van Cumela. Cumela vindt de controle niet adequaat en slagvaardig genoeg. "De controle op het mestbeleid is voor ons gevoel ver ontwikkeld en slagvaardig. We moeten de wegcontroles en de papieren controles uitvoeren om hiermee te zien hoe de naleving is en waar de risico’s zitten voor overtredingen", aldus een woordvoerder van de AID. "Als het nodig is leggen we boetes of dwangsommen op."

De AID begrijpt dat procedures gevoelsmatig lang duren. "We hebben in Nederland een rechtssysteem waarin verdachten bezwaar kunnen maken. In de tussentijd worden bedrijven niet stilgelegd. Het zou niet goed zijn als een bedrijf stil ligt als een verkeersboete wordt aangevochten", aldus de AID. "De bedrijven die beboet worden zijn wel in ons vizier en worden daardoor extra in de gaten gehouden."

Of registreer je om te kunnen reageren.