Redactieblog

533 x bekeken 4 reacties

Ramlam levert recordbedrag op

In Schotland is een ramlam voor een recordbedrag verkocht. Op de Schotse Nationale Texelaar veiling in Lanark werd de kampioen voor 262.000 euro verkocht. Met dit bedrag is een nieuw wereldrecord gevestigd.

De ram, Deveronvale Perfection, is in februari geboren en is gefokt via embryotransplantatie. Het is een zoon van een van de toprammen in de Britse Texelaarsfokkerij: Kelso Oxygen. Wie de koper van de recordram is, is niet bekend.

Het oude record van het duurste schaap ter wereld stond op naam van een Merinoschaap in Australië. Dat dier werd voor 141.000 euro verkocht.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Mooi rammetje, maar wat zit er nu eigenlijk aan dat rammetje wat hem zoveel meer waard maakt? Als ik met zo een ram fok krijg ik hoogstends de zelfde waarde voor de slacht als met een gewone goede texelaar toch? Is dit het ideale type? of zit het in de vruchtbaarheid of de groei? Wie kan mij dit vertellen?

 • no-profile-image

  gerard aardema

  Kijk even bij de link zoals genoemd in het artikel. Zie naar de giga bedragen die worden betaald voor Britse Texelaars en ook Suffolks.
  De top van ook die Britse Texel fokkerij zijn profesionele schapenhouders die zich specialiseren in de verkoop van dekrammen (lammeren) , het gaat om de top fokkery, pas onderaan de ladder komen de lamsvleesproducenten zij kopen rammen in voor circa 500 pond die moeten dienen als slachtlam vaderdier.
  Ik denk dat Mr Douglas erop vertrouwd het volgende seizoen al een veelvoud terug te cashen op deze investering.
  Waarschijnlijk al voor een deel deze herfst met de verkoop van een groot aantal drachtige ooien.

 • no-profile-image

  gerard aardema

  Koper is Mr. Jim Douglas.
  eigenaar van de Cairness Suffolk kudde alsmede de de Cairness Texel kudde.
  recent heeft hij de reserve Kampioen van Edinburgh verkocht voor 74000 euro alsmede meerdere ramlammeren voor 5 -cijfer bedragen

 • no-profile-image

  Boudewijn

  begrijp ik ook nog, maar wat heeft deze ram wat hem zo byzonder maakt? Hebben wij daar geen vergelijkbaar fokmateriaal van? Is dit het ideale schaap?

Of registreer je om te kunnen reageren.