Redactieblog

200 x bekeken

NAJK op zoek naar reeks nieuwe bestuurders

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) is op zoek naar een nieuwe tuinbouwbestuurder.

De huidige bestuurder, Jacqueline van der Burg, stopt eind dit jaar. Naast de vacature voor tuinbouwbestuurder is het NAJK al langer op zoek naar een akkerbouwbestuurder, nu Joris Baecke voorzitter is geworden van de Europese organisatie Ceja. Ook voor de sector intensieve veehouderij is geen sectorbestuurder. Voorzitter Wilco de Jong volgt deze tak.

Volgens De Jong is het niet voor het eerst dat het NAJK moeite heeft geschikte bestuurders te vinden. ”Zeker in deze tijd zie je dat veel jonge ondernemers het erg druk hebben met het opstarten van het bedrijf. Daarnaast hebben veel jongeren die nog in maatschap zitten een baan buitenshuis, waardoor er weinig tijd is voor andere dingen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.