Redactieblog

194 x bekeken 1 reactie

Westnijlvirus aangetroffen in Engeland

In de omgeving van Londen is een dode kraai gevonden die besmet is met westnijlvirus.

Dit virus kan ook bij mensen en paarden voorkomen en veroorzaakt in ernstige gevallen hersenvliesontsteking. Het virus wordt verspreid via muggen. Wetenschappers in Engeland adviseren waakzaam te zijn met het oog op muggenbeten.

Vorig jaar werd het westnijlvirus in Europa in Italië, Roemenië en Oostenrijk gevonden bij wilde vogels. Entomoloog Willem Takken van de Wageningen UR meldt dat er in Nederland ook wel eens vogels met antistoffen tegen het westnijlvirus worden gevonden. Het virus zelf is in Nederland nog niet aangetroffen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    kempenboer

    Vooral nog meer kikkerpoeltjes maken en stromen krom leggen. Wist je dat Nederland maar zo'n 30 jaar officiel vrij is van malaria?

Of registreer je om te kunnen reageren.