Redactieblog

180 x bekeken

NVV: geen Europese regelgeving H1N1

De varkenshoudersvakbond NVV is tegen Europese regelgeving voor het geval er in Europa Mexicaanse griep wordt vastgesteld bij varkens.

LTO Nederland en Copa Cogeca pleiten voor dergelijke wetgeving. "Het is goed dat er regels komen, maar dat moeten wereldwijd dezelfde regels zijn, gebaseerd op de visie van de werelddiergezondheidsorganisatie OIE", vindt voorzitter Wyno Zwanenburg.

"Het is niet goed voor het imago bij de consument en ook niet goed voor de handel. Wanneer er Europese regelgeving komt, lijkt het alsof de situatie in Europa anders is dan in de rest van de wereld, terwijl dit zeker bij Mexicaanse griep niet het geval is. Europese regelgeving kan aanleiding zijn voor handelsmaatregelen.", aldus de NVV.

Of registreer je om te kunnen reageren.