Redactieblog

213 x bekeken

LNV wil extra vaccin tegen Q-koorts

Het ministerie van landbouw probeert extra vaccin in te kopen tegen Q-koorts.

Dat bevestigt het ministerie. Producent Ceva zou dit jaar 400.000 doses leveren, dat is inmiddels al uitgebreid tot 500.000. Door de vele onrust die is ontstaan probeert LNV nu nog meer vaccin te bestellen. Het is nog niet duidelijk of Ceva het vaccin ook kan produceren.

Met de huidige voorraad vaccin wordt eerste de verplichte vaccinatie van geitenbedrijven in het aangewezen gebied in Noord-Brabant en Gelderland gevaccineerd. Wanneer er voldoende vaccin beschikbaar is zullen vervolgens bedrijven waar veel bezoekers komen de gelegenheid krijgen om het vee te vaccineren.

Het aantal patiënten met Q-koorts blijft inmiddels nog steeds stijgen. Bij het RIVM zijn meer dan 1.600 humane besmettingen gemeld. In het oosten van de provincie Groningen zijn voor het eerst ook mensen besmet met de ziekte.

Of registreer je om te kunnen reageren.