254 x bekeken 1 reactie

Kamer: overbruggingskrediet per september

Het kabinet moet voor 1 september een overbruggingsfaciliteit voor de glastuinbouw in het leven roepen.

Dat vindt de voltallige Tweede Kamer, die hiertoe donderdagnacht een motie aannam. Landbouwminister Gerda Verburg zal zich daarvoor inspannen, maar zegt niet toe dat de regeling over twee maanden klaar is.

Eerder had zij zich al uitgesproken voor een dergelijke regeling. Die toezegging vond het parlement te vaag; de nijpende situatie in de sector maakt dat Verburg moet opschieten. Maar de minister stelt dat zij afhankelijk is van Europese toestemming. "De bereidheid is er, maar ik kan geen garanties geven", aldus Verburg.

De Kamer nam tevens met algemene stemmen een motie van PvdA en VVD aan die het kabinet oproept alles in het werk te stellen kleine tuinders die bij NAK-tuinbouw zijn aangesloten inspraak in de organisatie te geven. Volgens Verburg is dat niet nodig, omdat die mogelijkheid al bestaat.

Eén reactie

  • no-profile-image

    belastingbetaler

    Eerst bouwen met GMO geld en vervolgens om steun vragen

Of registreer je om te kunnen reageren.