Redactieblog

164 x bekeken 2 reacties

Fazant maakt dat Chinese boer zich niet meer verslaapt

Een bewoner van het Chinese dorp Xiabe kan zijn wekker wel weggooien.

Sinds enkele weken wordt de boer gewekt door een wilde fazant. Iedere morgen bij zonsopgang komt het dier naar het huis van de boer en maakt deze met typerende schreeuwerige fazantenkreten wakker. "De wilde fazant komt inmiddels al een maand iedere dag mijn tuin in", aldus de boer.

Lokale natuurexperts voorzien dat de vogelpopulatie in het gebied sterk is gestegen, doordat het milieu in het gebied steeds schoner wordt. Mogelijk hebben straks alle bewoners van Xiabe hun eigen fazant als wekker.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Zeker geen roofvogels of vossen in dat gebied

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    Opeens heb je het!!!!! Je wordt Chinees, winterslaap van november tot maart.

Of registreer je om te kunnen reageren.