Redactieblog

205 x bekeken

Deense contactbedrijven niet besmet met varkenspest

Het bedrijf in Litouwen waar klassieke varkenspest is uitgebroken, is van een Deense eigenaar. Dat blijkt uit informatie van het Deense ministerie van landbouw.

De twee Deense varkensbedrijven, die in februari nog biggen hebben geleverd aan het Litouwse bedrijf, zijn geblokkeerd. Het gaat om een bedrijf met 6.700 varkens in Rønshauge en een bedrijf met 3.180 varkens in Søndervang. Beide bedrijven hebben een SPF-status, een hoge gezondheidsstatus.

Op de bedrijven zijn zeugen, biggen en vleesvarkens getest op klassieke varkenspest. Bij geen van de dieren werd het virus gevonden. Ook afgelopen jaar zijn er geen typische gezondheidsproblemen geweest op de bedrijven. De Denen concluderen hieruit dat er geen directe link is tussen de bedrijven en de uitbraak van varkenspest in Litouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.