Redactieblog

170 x bekeken

DSM koerst nog steeds op verkoop agro-tak

Chemieconcern DSM is nog steeds van plan om de agrarische tak van het bedrijf te verkopen.

Dat heeft DSM-topman Rolf-Dieter Schwalb gezegd tegen de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. De Agro-tak van het bedrijf staat al langer in de verkoop. De raad van bestuur had zich tot doel gesteld om de agrodivisie in 2008 te verkopen, maar dat is niet gelukt.

In de agro-divisie van DSM wordt naast kunstmest ook melamine voor de productie van kunsthars en elastomeren voor de auto-industrie geproduceerd. In deze bedrijfstak is in het eerste kwartaal van 2009 minder dan 20 procent van de totale bedrijfsomzet van 1,84 miljard Euro gerealiseerd. Bij DSM wordt in Nederland jaarlijks 1,6 miljoen ton kunstmest geproduceerd.

Het bedrijf wil zich verder specialiseren in de voedingsbranche en in de farmaceutische industrie. Schwalb sluit aankopen van andere bedrijven niet uit. BASF en Yara hebben belangstelling getoond voor de overname van de agrarische tak van DSM. Kunstmestproducent K+S toonde eerder ook interesse, maar directeur Joachim Felker liet de Duitse media eerder deze week weten geen belangstelling te hebben voor DSM.

Of registreer je om te kunnen reageren.