Redactieblog
321 x bekeken
6 reacties
Werkt actievoeren als een boemerang?
"Jullie snijden met dat actievoeren in jullie eigen vlees", zei een goede vriend tegen mij. Heeft hij gelijk?
Mijn vriend is leraar, maar wel een boerenzoon. Hij leeft positief mee met wat er gebeurt in de sector. Daarom is zijn mening over de acties van de afgelopen tijd in Brussel waardevol.
"Jullie pakken het helemaal verkeerd aan", zegt hij. "Jullie werken als een rode lap op een stier. Wat wil de consument? Een goede kwaliteit product voor een geschikte prijs. Niet eens de laagste. Hij wil er echter ook een goed gevoel bij hebben. Als hij melk drinkt wil hij denken aan rustig grazende koeien in groene weilanden. Aan boeren, die welgemoed hun werk doen. Dat beeld proberen ook de reclamemakers over te brengen. Kijk maar op de verpakkingen van de melkproducten. Daar zijn consumenten gevoelig voor".
"Maar ze willen er te weinig voor betalen", breng ik er tegenin.
"Dat is niet waar. Dat doen de supermarkten", betoogt mijn opponent. "Die maakten van melk een stuntartikel. Niemand koopt een pak melk of yoghurt minder als de prijs een dubbeltje hoger is. Maar jullie verpesten zelf het beeld met actievoeren. De consument denkt bij zuivel dan niet meer aan grazende koeien, maar aan boze boeren op trekkers, die vernielingen aanbrengen. Aan rijtjes wildplassende boeren in de berm. Dat wil hij niet als hij zijn glas melk drinkt. Met als gevolg lagere aankopen van melk. Zo werkt actievoeren averechts. Het slaat als een boemerang terug naar de boer. Dat jullie dat niet door hebben".
Ik zwijg. Zou hij gelijk hebben?
Reageren? Login hier
Of registreer je om te kunnen reageren.